Tilaa
Uutiset

Uutuus Yamarin 80 DC – toisin ajateltu daycruiser Yamarinin isojen veneiden mallisarjaan

16.08.2023

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Yamarin 80 DC tuo pitkästä aikaa aidosti uuden idean daycruiser-veneisiin. Se on kulkutien järjestely keulakannelta matkustamoon.

Ennen vaihtoehtoina ovat olleet kiikkerä kipuaminen sivukansia pitkin tai keskeltä tuulilasia kannen korkeimmalle kohdalle nouseminen. Uusi Yamarin on soveltanut oppia walkaround-veneistä ja sijoittanut keulakannen paapuurin laidalle alaslasketun kulkutien ja tuulilasin avautuvan osan sen kohdalle.

Keulaan pääsee nyt turvallisemmin, koko ajan kaiteista kiinni pitäen, ja samalla syntyy hyvä paikka kannen keskelle sijoittuvalle aurinkopatjastolle.

Yamarinin mukaan kulkutien siirto veneen laidalle sallii myös entistä suuremman oven keulakajuuttaan. Sinne sijoittuvat kaksi makuukajuuttaa sekä näin isoon daycruiseriin luontevasti kuuluva toiletti.

Pentteri on avotilan paapuurin laidalla ja varustetaan liedellä, jääkaapilla ja altaalla. Tarjoilu ulottuu yhdellä askeleella sohvaryhmän keskellä olevalle pöydälle. Sen ääreen mahtuu kahdeksan henkeä, kun kuljettajan tuplapenkistä käännetään selkänoja perää kohti.

Ohjaamon vakiovarustukseen kuuluu mm. 16-tuuman Q-näyttö Navionicsin kartoilla. Moottorin tehoalue on 225-300 hv ja huippunopeudeksi kerrotaan noin 43 solmua.

Yamarin 80 DC ensiesittelyssä Uivassa venenäyttelyssä 17.-20.8.2023 osasto C53

Yamarin.com

Yamarin 80 DC.

Lue myös nämä

X