Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Uutiset

Hallberg-Rassy 44

09.09.2016

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaR Tomlinson

”Suorituskyvyltään kaikkien aikojen paras Hallberg-Rassy”. Näin vaatimattomasti luonnehti Magnus Rassy, Hallberg-Rassy-veistämön omistaja ja toimitusjohtaja uusintaan.

Ainakin ensimmäisten kuvien perusteella väitettä ei voi ainakaan suoralta kädeltä kiistää. Veneessä on toki Hallberg-Rassyn matkavenemallistolle ominaisesti erittäin tilava runko, mutta myös vauhtia lupailevat linjat. Kaksi peräsinlapaa ja kiinteä keulapuomi ovat nykymuotisten ja vauhdikkaiden veneiden tunnusmerkkejä. Ratteja ei ole kuin yksi — iso — mutta valmistaja lupaa sen olevan sitäkin herkemmän tuntumaltaan.

Hallberg-Rassy 44:ssä on muitakin modernin suunnittelun hedelmiä. Köydet on vedetty mastolta kulkemaan kannen alla ja perässä on avattava uimataso.

HR44sailing277RTomlinson

Sisätiloissa uutuus on uskollinen perinteille. Perässä on tilava omistajan kajuutta, jossa on joko kaksi erillistä vuodetta tai suuri parivuode keskellä.

Keulassa vaihtoehtoja on enemmän, joko yksi kajuutta ja valtava kylpyhuone sekä erillinen wc. Kahden kajuutan versiossa vaihtoehtoina on keulakajuutan lisäksi pienempi kajuutta kerrossänkyineen.

Keulaan on mahdollista saada itsejalustuva fokka, eikä 
genuakaan ole toivottaman suuri.

TEKNISET TIEDOT

Hallberg-Rassy 44

Pituus 13,68 m
Leveys 4,20 m
Syväys 2,10 m
Uppouma 13,3 t
Purjeala 109,6 m2
CE A (valtameri)

Suunnittelu
 German Frers

 

X