Vesijetteilyn PM Viroon, Norjaan ja Ruotsiin

02.08.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Tuija Soikkeli

Vesijetteilyn avoimet Pohjoismaiden mestaruuskilpailut, Nordic Championship Race, ajettiin viime viikonloppuna Mäntän Myllyrannassa.

Mestaruudet menivät tällä kertaa Viroon, Norjaan ja Ruotsiin. Parhaista suomalaissijoituksista rataluokissa vastasivat kakkostilalle sijoittuneet Pancho Marjak (Runabout Stock ja Runabout Open) ja Kristiina Peltola (Ski Ladies).

Myllyrannassa kisattiin viikonloppuna vesijetteilyn Pohjoismaiden mestaruuksista kymmenessä eri luokassa. Rataluokissa ajettiin kaksi erää ja lauantain ratalähtöjen päätteeksi ratkaistiin Slalom-mestaruudet sekä seisten ajettavien Ski-luokassa että istuttavien Runabout-luokassa. Mukana kilpailussa oli Suomen kärkikuljettajien lisäksi kuljettajia Norjasta, Ruotsista, Virosta ja Venäjältä.

Runabout-valtias Pankratov

Istuttavien Runabout -luokissa viikonlopun valtias oli virolainen Anton Pankratov, joka voitti Kawasakillaan sekä Runabout Stock että Runabout Open -luokkien kaikki startit. Kakkoseksi molemmissa luokissa ajoi helsinkiläinen Pancho Marjak Yamaha FZR:llä.

Runabout N/A 1300 Stock-luokan voitto meni virolaiselle Valeri Trujetseville, joka Sea-Doo XP:llään voitti luokan molemmat erät. Runabout Slalomin ykkönen oli Ruotsin Johan Johansson Sea-Doo rxp:llä.

Ski-luokkien ykkönen Mangerud

Seisten ajettavien jettien Ski-luokissa ykkönen oli Norjan Ronny ”Smurf” Mangerud (kuvassa). Ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt vuoden 2010 Sk8i Lite -luokan MM-pronssimitalisti voitti Yamaha Superjetillä sekä Ski Lite että Ski Open -luokan ja sijoittui lisäksi Ski Slalom -ajossa kakkoseksi.

Ski Slalomin voitti Ski Open-luokassa toiseksi sijoittunut virolainen Markus Lutsokert.

Ski-luokkien parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi keuruulainen Kristiina Peltola, joka HSR-Benelli S4:llä sijoittui toiseksi naisten Ski Ladies -luokassa ja kolmanneksi Ski Gentelemen -veteraaniluokassa (yli 35 v.).

Ski Ladies -luokan voitti Ruotsin Jessica Borgström Kawasakilla ja Ski Gentlemen -luokan Viron Andres Kalmer Kawasakilla.

Mukana kymmenen junioria

Nuorten Ski Junior -luokan ykköseksi ajoi 13-vuotias ruotsalaisneito Jessica Borgström.

Junior-luokassa oli mukana kaikkiaan kymmenen kuljettajaa. Kilpailun nuorin osallistuja oli ensimmäisen kilpailunsa ajanut 8-vuotias helsinkiläinen Ella Heininen.