Eero Pöyhönen 

Suomen tunnetuin venemoottoripurkaamo Heikki Hartikainen siirtää toimintansa Helsingistä Forssaan.

Vuodesta 1982 Tattarisuon teollisuusalueella, ja sitä ennen Lauttasaaressa toiminut yritys tyhjentää varastonsa Jäähdytintiellä heinä- ja elokuun aikana.

Muuttomiehillä on mittava urakka edessä, sillä Hartikaisen varastoon on 30 vuoden aikana kertynyt uskomaton määrä venemoottoreita, osia ja tarvikkeita. Osa tavaroista on todella vanhoja.

Yli 1 000 hyllymetrin valikoimista sekä tavaraa täynnä olevista konteista pihalta löytyy käytettyjen purkuosien lisäksi myös runsaasti eri liikkeiden konkurssipesistä aikanaan tulleita uusiakin osia.

Harvinaisempiakin osia etsivälle Hartikaisen Heikiltä on löytynyt ratkaisu.

– Enpä muista, milloin olisi joutunut eijoota myymään, muistihirmu Hartikainen sanoo.

Mies nimittäin ei pidä varastostaan kirjaa tietokoneella, vaan osat löytyvät hallin uumenista ulkomuistista.

Muuttomiehet ahkeroivat jo juhannuksen alusviikolla Jäähdytintie 14:ssa. Tarkoitus on saada varastot tyhjiksi elokuun loppuun mennessä.

– Kaikki myydään nyt poistohinnoin elokuun loppuun saakka muuton alta sopivasti pois. Noin parikymmentä prosenttia tavaroista siirtyy Forssan uusiin halleihin. Vanhimmasta päästä olevat roippeet menevät sitten Kuusakoski Oy:lle kierrätykseen, sanoo jo 80 vuoden rajapyykin ohittanut yrittäjä.

Hartikaisen uudet hallit sijaitsevat Forssan Matkussa, osoitteessa Menostentie 36. Puhelinnumero on edelleen 0400 409 733. Verkkosivujen osoite on www.venemoottoripurkaamo.fi.