Tilaa
Uutiset

Sami Seliö toipuu Suomessa

06.10.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Sami Seliö

F1-veneiden Kiinan osakilpailussa sunnuntaina loukkaantunut Sami Seliö on lentänyt Suomeen, ja aloittanut toipumisen.

Häntä hoidettiin alkuviikko sairaalassa Liuzhoussa. Nyt Seliö on kotiutunut, ja hän käy parhaillaan suomalaisten asiantuntijoiden kanssa läpi saamiaan vammoja.

– Hengissä ollaan, ja siitä voin olla iloinen. Mutta kyllä myös toisaalta harmittaa ihan älyttömästi, että näin piti tapahtua. Nyt loppuviikosta tavataan Helsingissä lääkäreitä ja kuulostellaan, mikä on tilanne. Olo 12 tunnin lennon jälkeen on totta kai vähän väsynyt, ja kaikkia paikkoja särkee. Etenkin silmiä aletaan tutkia paremmin. Ne eivät kyllä ole aivan kunnossa, Seliö kertoo.

– Haluan kiittää kaikkia ystäviäni ja fanejani saamastani tuesta. Sitä on tullut kännykän ja sosiaalisen median kautta, Seliö sanoo.

Kiinalaissairaalassa Seliöllä todettiin kylkiluiden murtumia, käsimurtuma, niskavenähdys ja silmänpainetta.

– Käsi lastoitettiin 30-senttisellä viivottimella, Seliö kuvaa.

Seliön loppukauden ohjelma on auki. Lääkäreiden arvioiden perusteella tehdään päätökset osallistumisesta F1-kauden jäljellä oleviin kilpailuihin.

– Lähiviikot ratkaisevat, että onko mies ylipäänsä kunnossa, ja onko kalusto kunnossa. Joka tapauksessa uusi vene on pakko rakentaa. Onnettomuuden syytä tutkitaan videokuvista ja veneen tekniikasta. Syy on vielä epäselvä. Oma vauhti oli ainakin kohdallaan, koska edellinen kierros oli nopein kierrokseni. Kuvista olen katsonut, että ajoin kahden aallon välistä, ja silloin ei saisi mikään mennä pieleen. Nyt meni, Seliö sanoo.

F1-kisojen lisäksi Seliön piti osallistua offshore-veneilyn kuninkuusluokan Class1 -osakilpailuun Italiassa. Se jää ainakin väliin.

– Sinne tuli kutsu ajamaan, ja otin haasteen vastaan. Nyt tämä jää sitten hamaan tulevaisuuteen. Se olisi ollut hieno kokemus, Seliö sanoo.

Seliö antoi julkisuuteen kuvat hänen onnettomuudessa käyttämästään Suomy-kypärästä. Kypärä kesti äärimmäisen rajun tällin hyvin.

– Kypärää on kiittäminen, että tässä ollaan. Se kesti ja suojasi päätä hyvin, vaikka kypäränpinta onkin aika rajun näköinen, Seliö kiittelee.

Lähde ja kuva: Sami Seliön tiedotus
 

 

 

Lue myös nämä

X