Tilaa
Uutiset

Aston Martin AM37

26.12.2016

KirjoittajaAri Inkinen

Aston Martin AM37 on perinteisen brittiläisen autonvalmistajan avaus vesille. Ennakoineeko tämä James Bondin hylkäävän tähänastisen suosikkiveneensä Sunseekerin?

Ei kuitenkaan ole epätavallista, että ylellisten autojen valmistajat osoittavat kiinnostunsta vesillä liikkumiseen.

Porsche Design suunnitteli parikymmentä vuotta sitten nimeään kantavan veneeen, ja juuri äskettäin olemme kuulleet, että suomalainen Baltic Yachts alkaa valmistaa Mercedes-Benzin perinteikästä Hopeanuoli-nimeä kantavaa Silver Arrow 460 Granturismoa.

Uusi avaus on siis Aston Martin. Sopivasti Monacon venenäytelyssä esitelty 11-metrinen vene on suunniteltu Aston Martinin ja Quintessence Yachts -veistämön yhteistyönä. Vene on lähinnä DC, jonka kajuutassa on makuutilat kahdelle alas laskettavan pöydän avulla. Toiletti, vaatimaton pentteri ja ilmastointi kuuluvat kajuutan varustukseen.

Avotila katetaan laiturissa kolmella sähköisesti liikuteltavalla hiilikuitulevyllä, jotka muodostavat satamapeitteen. Myös uimataso liikkuu sähköisesti veneen perästä. Avotila on tiikkiä, hiilikuitulaminaattia ja nahkaa – aivan kuten Aston Martinin autoissa.

Ohjaamo on hiilikuitua, ratti ja hallintalaitteet ruostumatonta terästä. Mittareita veneessä ei ole, ainoastaan suuri näyttöruutu, jolle on integroitu kaikki mahdollinen.

Perusmoottorit ovat MerCruiserin 370-hevosvoimaiset dieselit, mutta Platinum Spec -versiossa bensiinitehoa on enimmillään 1 040 hevosvoimaa, jolloin huippunopeus nousee yli 50 solmun.

Hinta? Alkaen 1,4 miljoonaa euroa. Platinum Spec -varustuksella 1,9 miljoonaa euroa.

Aston Martin

Lue myös nämä

X