Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Volvo Ocean Race 2017-18

VOR: Uusia naisia ja miehiä kannelle

Viimeinen Volvo-vene saapui Melbourneen kaksi vuorokautta sitten. Moneen miehistöön on otettu tuoreita voimia.

29.12.2017

KirjoittajaKari Wilén

Mastonsa jiipissä vaurioittanut AkzoNobel rantautui Melbourneen keskiviikkoiltana. Kevyet tuulet olivat hidastaneet etenemistä ja maaliin vene lipui melkein pläkässä.

Simeon Tienpontin miehistö oli ottanut loppumatkan rauhallisesti, lepäsi ja korjaili venettään, koska luppoaikaa Melbournessa ei juuri ole.

Kaikki veneet kuljetettiin aivan kaupungin keskustaan Volvo-kylään. Matkalla oli Bolte Bridge, jonka vapaa alituskorkeus on 29 metriä. Koska VO65:n takila on 32 metriä korkea, oli veneet kallistettava voimakkaasti, jotta mastonhuippu ei osuisi maantiesiltaan.

Southern Spars korjaa AkzoNobelin maston ja Dongfeng nostetaan ilmeisesti kuiville, jotta heilurikölin rikkoutunut kölimäntä voidaan vaihtaa.

Neljäs osuus on 6 000 meripeninkulmaa pitkä ja vie osallistujat Hongkongiin.

Miehistöihin on ilmoitettu useita vaihdoksia ja ehkä merkittävin osuu Dongfengin kohdalle. Navigaattori Pascal Bidegorry loukkasi itsensä ja hänet korvaa maailmankuulu ranskalainen ammattipurjehtija Franck Cammas, joka voitti VOR-kilpailun 2011–12 Groupama-veneellä.

”Oleminen gastina eikä kipparina ei ole minulle ihan luonnollinen asia, mutta tiimin suorituskyky on etualalla, siitä olen sopinut Charles Caudrelierin kanssa”, Franck Cammas totesi Melbournessa. Viime kesänä hän oli ranskalaisten America’s Cup -haastajan kippari.

Sveitsiläinen Justine Mettraux tuuraa Marie Riouta seuraavalla osuudella. Hänellä on kokemusta VOR-kisasta purjehdittuaan edellisen kilpailun Team SCA:n naisistossa.

Team Brunel vaihtaa peräit neljä miehistön jäsentä. Perämiestähti Peter Burling jää maihin – tästä oli kippari Bouwe Bekkingin mukaan sovittu ennalta – ja kokenut amerikkalainen Sally Barkow ottaa loukkaantuneen Annie Lushin paikan. Myös tanskalainen Jens Dolmer liittyy miehistöön. Hän on useasti osallistunut Bekkingin hankkeisiin.

Muitakin miehistön vaihdoksia on odotettavissa, mutta lopulliset miehistölistat on annettava vasta 48 tuntia ennen starttia. Se tapahtuu 2. tammikuuta paikallista aikaa kello 14.

X