Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Uusi virtuaaliopas Selkämerelle

13.04.2013

KirjoittajaSatu Björn

Ouran pooki

Metsähallituksen luontopalvelut on avannut Selkämeren kansallispuistoa esittelevän virtuaalioppaan. Retkeilijä pääsee tutustumaan kansallispuistoon huikeiden 360 asteen maisemakuvien kautta kotikoneeltaan. Moderni virtuaaliopas tarjoaa sekä tietoa että elämyksiä ja rohkaisee retkelle Suomen nuorimpaan kansallispuistoon.

Palvelussa esitellään Selkämeren historiallisia kohteita, luontoa ja aktiviteetteja. Panoraamakuviin on upotettuna teksteinä ja kuvina lisätietoa kuvissa näkyvistä kohteista, ja joistakin kohteista on tarjolla myös alueen äänimaisemaa. Retkien suunnittelun helpottamiseksi retkikohteita on linkitetty niihin retkipalveluita tarjoaviin yrityksiin sekä Metsähallituksen Retkikartta.fi-palveluun. Selkämeren virtuaaliopas on kaikille maksuton, eikä rekisteröitymistä tarvita.

– Virtuaaliopas tuo Selkämeren upean saaristoluonnon, majakkasaaret ja ulapan kotikoneelle ja kutsuu tutustumaan alueeseen. Sivustolla hyödynnetään pallopanoraamatekniikkaa, jonka avulla paikoista ja tiloista saa kokonaisvaltaisen käsityksen. Kuvia voi kääntää hiirellä tai kosketusnäytöllä rajattomasti haluamaansa suuntaan, projektipäällikkö Anssi Riihiaho sanoo.

Vuonna 2011 perustetussa Selkämeren kansallispuistossa vieraili viime vuonna 32 000 kävijää. 

Kuva: Anssi Riihiaho/Metsähallitus

Virtuaaliopas

 

X