Tilaa
Jutut

Uusi ergonominen veneistuin

15.12.2010

KirjoittajaKiti Westerback

VA70

Uuden ergonomisen VA-Veneistuimen selkä- ja istuinosat voi säätää nopeasti.

Istuimessa on neljä eri asentoa sekä selkänojassa että istuinosan etureunassa. Pikasäätömekanismin avulla istuin on helppo säätää oman vartalon mukaan ja säädöt lukittuvat hetkessä tukevasti paikoilleen. Pikasäätömekanismille on haettu omaa patenttia.

– Nykyisissä veneistuimissa on ollut vain vähän säätövaraa, jonka takia monet joutuvat ajamaan epäergonomisissa ajoasennoissa. Tahdoimme tuoda tähän muutoksen, sillä ergonominen, tukeva ajoasento parantaa turvallisuutta ja tuo erityisesti lisämukavuutta veneilyyn. Varsinkin paljon veneiltäessä on tärkeää, että istuimen saa säätää nopeasti omille mitoilleen sopivaksi, kertoo VA-Varusteen tekninen johtaja Mikko Vainikainen.

VA-Veneistuimet valmistetaan VA-Varusteen omalla tehtaalla Kuopiossa. VA-Veneistuin tulee olemaan vakiona jo mm. Bellan, AMT:n, XO-Boats:n ja Silverin tietyissä venemalleissa kaudella 2011.

Istuin on myös kuluttajamyynnissä, joten muihinkin veneisiin voidaan vaihtaa uudet ergonomisemmat istuimet. Tarjolla on värivaihtoehtoja Sunbrella®-kankaisena ja keinonahkaisena.

Vuonna 1969 perustettu kuopiolainen VA-Varuste on Pohjois-Euroopan johtava sovitettujen venetekstiilien valmistaja, jonka päätuotteita ovat venekuomut, venetyynyt ja veneistuimet sekä veneiden talvisuojat.

VA-Veneistuimen voi käydä koeistumassa Vene 11 -näyttelyssä VA-Varusteen messuosastolla 5a1

 

 

Lue myös nämä

X