Testit

Uudistunut perhepursi Jeanneau Sun Odyssey 440

Räväkämmin tuskin voi mallisarjan uudistusta aloittaa. Tuoreiden ideoiden ilotulitus toi Jeanneau Sun Odyssey 440:lle Euroopan Vuoden Purjevene -tittelin perhepursien sarjassa.

13.03.2018

TekstiPasi Nuutinen

KuvatBertel Kolthoff, Pasi Nuutinen

Kaukaa vene näyttää rauhallisen tavalliselta, suurelta charter- tai perhepurrelta. Rungon täyteläisyys pistää silmään mistä kulmasta tahansa.

Lähempänä Jeanneau Sun Odyssey 440 alkaa paljastaa modernimpia yksityiskohtiaan. Niitä pitääkin löytyä, sillä vene on alkusoitto valmistajan koko matkapursimalliston uudistumiselle. Tällä ilmeellä ja näitä ideoita soveltaen pitää houkutella ostajia 30–50-jalkaisille veneille seuraavien 5–7 vuoden ajan.

Kyllä SO 440 ajan tasalla onkin. Keula ja perä ovat hyvin pystyt ja runkoikkunat suuret. Korkean varalaidan vastapainona linjakkuutta antaa matala ja virtaviivainen ylärakenne, jonka ikkunanauhan linja jatkuu avotilan partaassa pitkälle taakse.

Täyteläinen ilme ei ole näköharhaa, vaan yksi veneen suurimpia uudistuksia. Jo pitkään on pursiin haettu tilaa sisälle ja nostetta kallistukseen käyttämällä laitataitteita rungon peräosassa. Jeanneau on nyt jatkanut taitteet koko veneen pituudelle. Runko on saatu pituuteensa nähden hyvin laajaksi, mutta vesilinjan leveys on yhä pidetty kurissa.

Ajateltu salonki

Salongissa toiminnot on erotettu omiin ryhmiinsä erittäin onnistuneesti.  Sohvaryhmässä kuuden hengen seurue aterioi sujuvasti tukkimatta kulkua keulaan. Pöydän avulla sohvista sijaa tarvittaessa lisäpedin kahdelle.

Pentteri on periaatteessa U-mallinen, mutta melkein keskelle lattiaa sijoitettu suuri kaappi antaa sille vielä lisäsakaran. Tuloksena on kokkauspaikka, jossa sekä kaappi- että työtilaa on todella paljon, jossa kokille on hyvin tukea joka suunnalla merenkäynnissä, ja josta ulottuu tarjoilemaan ruokapöytään yhdellä askeleella. Kiitettävää!

Paapuurin laidalla, pentterin peränpuolella, on nykyisin liian harvoin nähty kunnollinen navigointipiste. On turvallisuuden kannalta hyvä, että veneessä on paikka, joka on rauhoitettu vain ja ainoastaan suoranaisesti navigointiin, viestintään ja turvallisuuteen liittyvien varusteiden säilytykseen.

Lue koko esittely Vene-lehdestä 3/2018

Räväkämmin tuskin voi mallisarjan uudistusta aloittaa. Tuoreiden ideoiden ilotulitus toi Jeanneau Sun Odyssey 440:lle Euroopan Vuoden Purjevene -tittelin perhepursien sarjassa.

Jeanneau Sun Odyssey 440

Alk. 290 532 €
Pituus 13,0 m, runkopituus 
12,64 m, vesilinjapituus 12,0 m, leveys 4,29 m, syväys 2,20/1,60 m, 
uppouma 8 561 kg, painolasti 2 280/2 670 kg, isopurje 45,15 m², keulapurje (125 %) 45,15 m², 
moottori Yanmar 4JH45 (45 hv), CE-luokka A/B/C.
Suunnittelija Philppe Briand, Piaton Bonet Yacht Design, Jeanneau Design
Valmistaja Jeanneau Yachts, 
Ranska, jeanneau.com
Valmistusmaa Ranska
Maahantuonti ja myynti 
Aqua-store/Ballast Boys Oy, Espoo, 
puh. 0 400 939 484, Aquastore

 

 

 

 

X