Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Jeanneau Sun Odyssey 440 – Uudistunut perhepursi

Räväkämmin tuskin voi mallisarjan uudistusta aloittaa. Tuoreiden ideoiden ilotulitus toi Jeanneau Sun Odyssey 440:lle Euroopan Vuoden Purjevene -tittelin perhepursien sarjassa.

13.03.2018

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaBertel Kolthoff, Pasi Nuutinen

Kaukaa vene näyttää rauhallisen tavalliselta, suurelta charter- tai perhepurrelta. Rungon täyteläisyys pistää silmään mistä kulmasta tahansa.

Lähempänä Jeanneau Sun Odyssey 440 alkaa paljastaa modernimpia yksityiskohtiaan. Niitä pitääkin löytyä, sillä vene on alkusoitto valmistajan koko matkapursimalliston uudistumiselle. Tällä ilmeellä ja näitä ideoita soveltaen pitää houkutella ostajia 30–50-jalkaisille veneille seuraavien 5–7 vuoden ajan.

Kyllä SO 440 ajan tasalla onkin. Keula ja perä ovat hyvin pystyt ja runkoikkunat suuret. Korkean varalaidan vastapainona linjakkuutta antaa matala ja virtaviivainen ylärakenne, jonka ikkunanauhan linja jatkuu avotilan partaassa pitkälle taakse.

Täyteläinen ilme ei ole näköharhaa, vaan yksi veneen suurimpia uudistuksia. Jo pitkään on pursiin haettu tilaa sisälle ja nostetta kallistukseen käyttämällä laitataitteita rungon peräosassa. Jeanneau on nyt jatkanut taitteet koko veneen pituudelle. Runko on saatu pituuteensa nähden hyvin laajaksi, mutta vesilinjan leveys on yhä pidetty kurissa.

Ajateltu salonki

Salongissa toiminnot on erotettu omiin ryhmiinsä erittäin onnistuneesti.  Sohvaryhmässä kuuden hengen seurue aterioi sujuvasti tukkimatta kulkua keulaan. Pöydän avulla sohvista sijaa tarvittaessa lisäpedin kahdelle.

Pentteri on periaatteessa U-mallinen, mutta melkein keskelle lattiaa sijoitettu suuri kaappi antaa sille vielä lisäsakaran. Tuloksena on kokkauspaikka, jossa sekä kaappi- että työtilaa on todella paljon, jossa kokille on hyvin tukea joka suunnalla merenkäynnissä, ja josta ulottuu tarjoilemaan ruokapöytään yhdellä askeleella. Kiitettävää!

Paapuurin laidalla, pentterin peränpuolella, on nykyisin liian harvoin nähty kunnollinen navigointipiste. On turvallisuuden kannalta hyvä, että veneessä on paikka, joka on rauhoitettu vain ja ainoastaan suoranaisesti navigointiin, viestintään ja turvallisuuteen liittyvien varusteiden säilytykseen.

Lue koko esittely Vene-lehdestä 3/2018

 

 

 

 

X