Tilaa
Testit

Buster M – Harppaus eiliseen

Viimeisten parin vuoden aikana on nähty monta uutta Busteria. Tärkein niistä on uudistettu M.

05.05.2018

KirjoittajaAri inkinen

KuvaajaKari Wilen

Buster on viime vuodet uudistanut mallistoaan kovalla kädellä. Yleisperiaatteena näyttää olevan paluu yksinkertaisempaan ja käytännöllisempään. Liikkeelle on lähdetty malliston molemmista päistä – kuitenkin hieman eri tavoin.

Siinä missä suuren pään Phantom, Magnum ja Supermagnum ovat linjakkaita ja tyylillisesti viilattuja sortumatta kuitenkaan kikkailuun, pienen pään Mini, S ja M ovat yksinkertaisen suoraviivaisia ja käytännöllisyysaatteen läpitunkemia.

Vaikuttaa kuin Inhan Tehtaat Oy lähestyisi malliston keskipistettä eri suunnista ja eri periaattein. Se tietysti herättää jännitystä siitä, mitä tapahtuu, kun tyylit väistämättä joskus kohtaavat: Onko seuraavan sukupolven L kuten pienemmät mallisisaret ja XXL kuten uusi Magnum? Törmäävätkö tyylit XL:ssä ja muodostavat jonkinlaisen hybridin vai jopa tyylien sekamelskan? Saas nähdä.

Kohti yksinkertaisuutta

Buster M -mallissa voi nähdä jo aiemmin uusitun S:n ilmeen. Veneitä yhdistävät suoraviivaisuus ja yksinkertaisuus. Niitä yhdistää myöskin runko, joka leveydeltään on käytännössä sama. Sen sijaan M on noin 40 cm pitempi.

Ulkonäöllisesti edellinen ja uusin M-sukupolvi ovat hyvinkin eri näköisiä. Ulkomitat ovat kuta kuinkin ennallaan, mutta uutuuden kyljet ovat lähes pystysuorat, eli vesilinjaleveys on kasvanut merkittävästi. Osa leveydestä on hyödynnetty aiempaa leveämpinä palteina, mikä on omiaan vakauttamaan venettä ja tuomaan kantavuutta perään. Samalla laitakotelot ovat ohentuneet, joten sisätiloissa on tapahtunut melkoinen harppaus suurempaan.

Buster M myydään kahtena versiona, M1 ja M2. Numero oikeastaan ilmaisee pulpettien lukumäärän. Nyttemmin markkinoille on tuotu myös Buster M Fish -malli, johon on lisätty perusveneestä nimenomaan kalamiehille soveltuvia tasoja.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 5/2018.

 

Lue myös nämä

X