Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Uuden sukupolven Swan 48 – Laadusta tinkimättä

Pietarsaaressa veneitä rakentava Nautor teki sen jälleen. Uuden sukupolven Swan 48 yllättää monella tapaa, mutta pitää myös veistämön kiinni perinteissään.

20.11.2019

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaNautor ja Ari Inkinen

Nautor keskittyi pitkään suuriin valtameriveneisiin ja Club Swan -sarjan kilpaveneisiin, nyt on keskiöön otettu jälleen matkapurjehdus.

 

Tosin ei Nautorilla ole hylätty suuria veneitä, saati kilpapursia. Yhtiö on vain selkeyttänyt tarjontaansa ja määritellyt kolme eri venemallistoaan aiempaa tarkemmin. Suuret Swanline-malliston veneet ovat yksilöllisiä valtameripursia, Club Swanit ovat kilpapursia ja kolmas ryhmä ovat matkapurret, jotka jossain vaiheessa jäivät muiden varjoon.

Ennen kaikkea perhekäyttöön tarkoitettujen matkaveneiden uuden tulemisen ensimmäinen Swan oli 65, joka pari vuotta sitten nähtiin muun muassa Düsseldorfin venenäyttelyssä vanerimallina. Mallisarjan muut veneet ovat 48, 54, 60 ja 78.

Nyt esitelty uutuus on kolmannen sukupolven Swan 48. Ensimmäinen, Sparkman & Stephensin suunnittelema 48, näki päivänvalon vuonna 1971. Vene voitti useita avomerikisoja, mikä lisäsi sen ja nuoren veistämön mainetta etenkin, kun venettä mainostettiin perheveneenä. Vaikka se oli ajankohtaansa nähden suuri vene, sitä myytiin viidessä vuodessa kaikkiaan 46 kappaletta.

Edelleen tänä päivänä Nautorin suunnittelijana toimiva German Frers aloitti uransa Swanien parissa vuonna 1980, ja 15 vuotta myöhemmin vesille laskettiin hänen suunnittelemansa Swan 48. Sitä valmistettiin vuosien kuluessa 57 kappaletta.

Ja nyt on vuorossa sitten kolmannen sukupolven Swan 48, jota ennen ensimmäistäkään esittelypurjehdusta oli myyty 17 kappaletta, pelkkien kuvien perusteella. Eikä myynti Yhdysvalloissa, missä tähän mennessä valmistetuista Swaneista on noin kolmannes, ollut edes alkanut.

Swan 48 on puhdaslinjainen ja selkeä vene aivan samoin kuin Yacht-sarjan 78 ja 65. Liikkuminen kannella on helppoa ja turvallista.

Kolmesta sisustusvaihtoehdosta lähimpänä perinteistä Swan-tyyliä on Northern Light.

Salonki on suoraviivaisen selkeä. Pöydän ääressä aterioi tilavasti neljä, lisäksi kahdelle voi kattaa paapuurin pöydälle, joka samalla palvelee navigointipöytänä.

Lue Swan 48:n esittely Vene-lehdestä 11/2019

Lue myös

Club Swan 50 esittely Vene-lehdestä 11/2016

Swan 60 esittely Vene-lehti 12/2012

Swan 78 esittely Vene-lehti 11/2018

Swan 105 RS Kuukauden vene Vene-lehti 12/2014

 

 

 

X