Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Uuden sarjan avaaja Beneteau Oceanis 51.1

Beneteau tuo Firstien suorituskyvyn Oceanis-pursiin mukavuutta unohtamatta.

12.10.2017

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaValmistaja

Berret-Racoupeau on valittu suunnittelutoimistoksi, joka uudistaa Beneteaun matkapursimallisto Oceaniksen. Ensimmäisenä tullaan esittelemään Oceanis 51.1, josta tullaan rakentamaan saman tien myös suorituskykyisempi First Line -versio.

Veneen rungossa on voimakkaat laitataitteet, jotka ulottuvat aiempaa pidemmälle eteen. Niillä haetaan nostetta laidoille, mutta myös tilaa asumiseen. Avotila onkin sekä leveä että pitkä, ja kun kaikki hallintalaitteet ja -köydet on keskitetty rattien luokse, sohvia ja aurinkotasoja riittää suurellekin määrälle matkustajia. Sääsuojaa antavat korkeaan targakaareen nouseva kuomu ja pitkälle taakse ulottuva bimini.

First Line varustetaan korkeammalla mastolla (alumiini tai hiilikuitu), joka antaa 35 prosenttia lisää purjepintaa. Sen vastineeksi tulee 2,8 metriä syvä lyijybulbiköli. Myös heloitus ja muu varustus ovat astetta järeämmät.

Perusversiossa tähdätään ennen kaikkea helppoihin manöövereihin. Isopurje rullautuu mastoon, rullafokka on itsejalustava ja laituriin ajetaan Beneteaun omalla Dock&Go-automatiikalla joystickiä käytellen.

Kajuuttajärjestelyihin on tarjolla neljä vaihtoehtoa. Salonki on kaikissa suuri, styyrpuuriin on sijoitettu sohvaryhmä ja paapuurissa ovat U-pentteri ja sen keulan puolella navigointipisteen ja toimistotilan yhdistelmä.

Personoinnin voi viedä pitkälle muutenkin, sillä takilan voi valita viidestä ja kölin kolmesta eri vaihtoehdosta.

 

 

X