Tilaa
Uutiset

Ulkosaariston satamat saivat kehittämisrahoitusta Metsähallitukselta

Metsähallitus satsaa neljän ulkosaaristossa sijaitsevan vierasvenesataman kehittämiseen miljoona euroa Central Baltic -ohjelman EU-rahoituksen tuella. Hankkeen tavoitteena on parantaa valittujen satamien rakenteita ja palveluja, ympäristönsuojelua ja satamayrittäjien liiketoimintaosaamista.

05.12.2017

KirjoittajaSatu Björn

KuvaajaJarmo Vehkakoski

Kehitettäviä kohteita ovat Katanpään linnakesaari Selkämeren kansallispuistossa, Bodön entinen merivartioasema ja Örön pohjoissatama Saaristomeren kansallispuistossa sekä Jussarön satama Tammisaaren kansallispuistossa.

Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä satamayrittäjien kanssa.

Hankkeen tuloksena satamien rakenteet ja palvelut paranevat (esim. lisätään laiturikapasiteettia ja sähköistetään vanhoja laitureita, parannetaan vesihuoltoa ja uusitaan huoltorakennuksia) samalla kun luonnon- ja ympäristönsuojelu tehostuu (esim. kuivakäymälä- ja jätevesiratkaisut, jätehuollon kehittyneemmät ratkaisut).

Hankkeessa on mukana myös vastaavanlaisia Tukholman saariston kohteita, joita hoitaa Stockholms Skärgårdsstiftelsen. Kolmantena kumppanina hankkeessa on Turun yliopiston Brahea-keskus, joka vastaa kohteiden liiketoimintaosaamisen kehittämisestä hankkeessa.

Lue myös nämä

X