Tilaa
Näyttelyt

Uiva 2023: Greenline 40 Hybrid – Sähköveneily voisi olla totta

17.08.2023

Kirjoittajaveneen toimitus

Greenline 40 Hybrid ei ole uusi venemalli, vaikka Lauttasaaressa nähtävä vene uusi onkin. Slovenialainen Greenline aloitti sähköveneiden valmistuksen 15 vuotta sitten, mutta tuolloin aika ei vielä ollut aivan kypsä pelkälle sähkölle. Lähes poikkeuksetta veneet varustettiin – ja varustetaan – sähköä tuottavalla dieselillä. Päämarkkinaksi muodostui Hollanti rauhalliseen ajoon sopivine kanavineen.

Sittemmin Greenline-mallisto on rönsyillyt. Näyttelyssä nähtävä 40 Hybrid on valmistajan toiseksi vanhin malli, mutta ominaisuuksiensa puolesta edelleen ajankohtainen. Veneen tuolloin hyvin moderni sisustus on edelleen käypä.

Greenline käyttää 40 Hybridissään kahta 250 hevosvoiman Yanmar 4LV -dieseliä, jotka lataavat 40 kWh:n akustoa. Näillä vene kulkee runsaat 20 solmua, mutta hiljaisuutta kaipaavat voivat ajaa pelkällä sähköllä noin kahdeksan solmun nopeutta neljä, jopa viisi tuntia. Veneen katolle voidaan myös asentaa aurinkopaneelit, jotka osaltaan lataavat akustoa.

Greenline 40 Hybrid on näyttelyn suurin sähkö/hybridivene. Se osoittaa, että matkaveneily pelkällä sähkölläkin on mahdollista, mutta siinä on rajoituksensa.

Greenline Yachts

OSASTO CC90

Lue myös nämä

X