Tilaa
Näyttelyt

Uiva 2023 Flytande -näyttelyssä on esillä runsaat 250 venettä

16.08.2023

Kirjoittajaveneen toimitus

Pohjoismaiden suurin venenäyttely vesillä, Helsingin Uiva, palaa arkeen. Pandemia on takana ja rajoitukset poistuneet. Uutuuksia on luvassa kohtuullisen runsaasti, ja myös pienehköjen sähköveneiden esiinmarssi jatkuu.

Uivan uutuuksien painopiste on kotimaisissa veneissä, vaikka ulkomaan herkkujakin on laitureissa. Jotkut kotimaiset valmistajat säästelevät uutuuksiensa paljastamista näyttelyn avajaisiin, ainakin Suvilta on odotettavissa pienemmän kokoluokan ensiesittelyjä, Silver puolestaan näyttää kokonaan uuden, seitsenmetrisen avoveneen alumiinista.

Tänä vuonna mukana ovat lähes kaikki suomalaiset suuretkin valmistajat, mutta yksi on poissa, Axopareja näyttelyssä ei nähtäne.

Ennakkoon Uivaan ilmoittautuneesta yhdeksästä purjeveneestä melkein kaikki ovat olleet esillä ennenkin. Ensimmäistä kertaa paikalla on Vene-lehdessä 8/2023 esitelty Dehler 38 SQ, joka mallina on parin vuoden takaa. X4³ oli jo viime vuonna (esittely Vene 10/2022), samoin Beneteau Oceanis 30.1 (Vene 1/2020), Lagoon 50 (Vene 8/2021) sekä 42 (Vene 6/2016). Kiinnostavan paluun tekee Scandi 42 (Vene 10/2020), joka viime talvena purjehti Karibialle ja takaisin omistaja/rakentajiensa kanssa.

Näyttelyn uutuuksina ovat siis kaksi pienpurtta (Nordwind 20 ja SB 20) ja yksi kilpavene (Class 40 OCD).

Nordwind 20 on Lage Sundforsin sovellus pohjoismaisista perinnepursista päiväristeilyille saaristoon. Yöpyminen onnistuu puomiteltan suojissa. Kääntököli helpottaa rantautumista.

Ari Känsäkoski lähtee yksinpurjehduskisa Global Solo Challengeen Fujillaan, ja Helsingin Uiva on viimeinen mahdollisuus tutustua veneeseen kotimaassa. Vielä ehtii myös ostaa nimensä veneen kylkeen sponsorilistalle.

Lue myös nämä

X