Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Uiva 2019: Uusi Aisko on vastaus meripelastajien toiveisiin

Kesän aikana Uivassakin esittäytyneellä PV Aiskolla on ollut jo 40 pelastus- ja avunantotehtävää vesillä.

21.08.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Vapaaehtoisten meripelastajien uusi pelastusalus Aisko esittäytyi Helsingin Uivassa venenäyttelyssä. Keväällä valmistunut Aisko sijoitettiin Helsinkiin kesäkuun alussa.

Kesän aikana PV Aiskolla on ollut jo 40 pelastus- ja avunantotehtävää vesillä. Käyttötunteja moottorilla on kertynyt tiettävästi noin 180. Aisko on ensimmäinen kymmenen pelastusaluksen sarjasta, jonka Meripelastusseura hankkii vuosina 2019-2023. Veneet valmistaa Kokkolassa toimiva Kewatec AluBoati.

Seuraavat veneet valmistuvat syksyllä ja ensi keväänä. Ensimmäinen uusista veneistä sijoitetaan Konnevedelle ja toinen Kemiönsaareen.

Meripelastajien mukaan uusi vene on ”erittäin mukava ajettava”.

Meripelastusseura kertoo, että kymmenmetrisissä, alumiinirunkoisissa pelastusaluksissa on meripelastusvarustus, joka sisältää kevyen palonsammutus- ja tyhjennyskaluston sekä ensiapuvarusteet. Alukset on myös muun muassa varustettu hydraulisesti avattavalla keulaportilla.

Voimajärjestelmänä Aiskossa on vesisuihku eli propulsio. Meripelastusseuran alusluokituksessa PV3-luokkaan kuuluvien alusten huippunopeus on vähintään 42 solmua perämoottoriratkaisulla ja 35 solmua dieseljet-propulsiolla.

X