Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Uiva 2019: Uiva on purjeveneiden ehdoton ”the place to be” -näyttely

Uiva venenäyttely on ainutlaatuinen paikka erityisesti purjeveneille, sillä siellä veneet voidaan esitellä oikeassa elementissä, purjehduskunnossa ja mastot, purjeet ja köydet kaikki paikoillaan.

23.08.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Sunnuntaina päättyneen Helsingin Uivan venenäyttelyn kävijämäärä kasvoi edellisvuodesta peräti seitsemän prosenttia, tiedottaa tapahtuman järjestävä Suomen Venealan Keskusliitto Finnboat. Finnboatin mukaan mukana oli yli 155 näytteilleasettajaa ja yli 280 venettä, ja nelipäiväinen tapahtuma on laajentunut perinteisestä venenäyttelystä koko perheen kesätapahtumaksi.

Myös purjeveneille Uiva venenäyttely on ainutlaatuinen paikka, sillä veneet voidaan esitellä oikeassa elementissä, purjehduskunnossa ja mastot, purjeet ja köydet kaikki paikoillaan. Finnboatin mukaan Uiva onkin purjevenemyyjille vuoden tärkein näyttely Suomessa.

”Uiva venenäyttely on purjeveneille ehdottomasti vuoden tärkein tapahtuma, jossa pitää olla mukana. Täällä ihmiset pääsevät tutustumaan veneisiin aidossa elementissään. Meillä oli esillä kaksi Beneteau-purjevenettä, joihin oli välillä jonoksi asti tulijoita. Tarjouksia jätettiin paljon ja uskomme, että kauppojakin tulee. Etenkin uusi Beneteau 30.1 on mielestämme erittäin sopiva vene Suomen markkinoille ja kilpailee hinnallaan jo käytettyjen veneiden kanssa”, sanoo Antti Saarisalo Ajola Yachtsilta Finnboatin tiedotteessa.

Ensimmäistä kertaa mukana ollut Swan-purjevenekorjaamo D Marin Oy. Esillä heillä oli viime talvena kunnostettu Swan 38.

”Meillä oli tosi paljon kiinnostuneita kävijöitä ja tarjouskyselyitä. Kävijöiden joukossa oli sekä vanhojen Swanien omistajia, jotka tarvitsevat apua kunnostukseen sekä henkilöitä, jotka kaipasivat apua veneen hankinnassa. Uivassa näyttelyssä pääsimme konkreettisesti näyttämään tekemämme työn ja asiakkaat pääsivät tarkastelemaan yksityiskohtia ja työn laatua omin silmin”, kertoo Jan Sjösten D Marinilta.

”Olemme todella tyytyväisiä tapahtumaan. Näyttelyssä vieraili lähes 14 000 kävijää ja määrässä oli vahva seitsemän prosentin kasvu edellisvuoteen verrattuna. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta niin näyttelyvierailta kuin näytteilleasettajiltakin, ja on hienoa nähdä, miten tapahtumaan tullaan veneiden katselun ja hankinnan lisäksi viihtymään”, toteaa Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

Uivassa venenäyttelyssä oli 19. kertaa mukana myös Veneen sisarlehden Kipparin koeajolaituri. Koeajettavina tämän vuoden messuilla olivat Alucat W10 TourAMT 201 DCBuster XLFalcon BR8Husky 6RSilver Hawk BR ja Yamarin Cross 62BR. Kokeiltavana oli myös Yamaha VX DeLuxe -vesijetti (testi Kippari 8/2019).

Neljän messupäivän aikana Kipparin koeajoihin osallistui lähes 900 henkilöä.
X