Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Uiva 2018: Ensi kesän veneet jo nyt

Jos uuden veneen haluaa varmuudella ensi kesäksi, olisi hyvä laittaa tilaus vetämään 16.–19. elokuuta järjestettävässä Uivassa.

13.08.2018

KirjoittajaTomi Peurakoski

KuvaajaKari Wilen

Uiva venenäyttely järjestetään jälleen tässä kuussa Helsingin Lauttasaaressa. Jos kuluneena kesänä venekärpänen puraisi tai haluaisit tutustua lähemmin johonkin kiinnostavaan uutuuteen, on Uiva oiva paikka tulla käymään.

Jos uuden veneen haluaa varmuudella ensi kesäksi, olisi hyvä laittaa tilaus vetämään 16.–19. elokuuta järjestettävässä Uivassa.

Venealan keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo lupaa entistä laajempaa tarjontaa ja kiinnostavia uutuuksia.

”Viime vuonna tehtyä muutosta olemme kehittäneet entistä paremmaksi. Keskusaukiolle tulee ohjelmalava ja ravintolamaailma samaan yhteyteen”, Pajusalo kertoo.

Keskusaukiolta löytyy muun muassa sup-lautoja ja sähköpropulsiolla toimiva vene vierailijoiden kokeiltavaksi. Myös Purjehdusliigan kolmas ja tämän kesän viimeinen osakilpailu ja palkintojenjako on alueella viikonloppuna.

”Kaiken kaikkiaan näyttää hyvältä. Venevalikoima on laaja. Kattaus on entistä laajempi, se on positiivinen merkki tässä taloustilanteessa. Venemyyjät tuovat selkeästi näyttävämpiä ja isompia veneitä näytille. Uivassa on myös selkeästi enemmän ensiesittelyitä”, Pajusalo sanoo.

”Esimerkiksi Silver Raptor on esillä ensimmäistä kertaa, kuten myös uusi Grandezza. Jeanneaulla on Suomen ensiesittelyssä monta uutuusvenettä.”

Pajusalo uskoo, että viimevuotinen kävijämäärä ylittyy, sillä liikennejärjestelyt ovat edellisvuosia paremmat. ”Viime vuonna kävijöitä oli noin 11 000 ja nyt kun bussikuljetuksia tulee Lauttasaaren metroasemalta nonstoppina joka päivä, niin uskon, että tavoitellaan yli 12 000 kävijää.”

Uiva 2018 Flytande

Paikka: Helsinki, Lauttasaari, HSK:n kerhosatama, Vattuniemen puistotie 1.
Avoinna: To 16.8. ja pe 17.8. kello 12–20, la 18.8. ja su 19.8. kello 10–18.
Pääsyliput: Aikuiset 15 € (ennakkolippu 13 €), 7–15-vuotiaat lapset 
5 €, alle 7-vuotiaat lapset ilmaiseksi vanhempien seurassa.
Järjestäjä: Venealan Keskusliitto Finnboat ry.
Messujen ohjelma ja liput
Liikenneyhteydet: Ilmainen bussikuljetus Lauttasaaren metroasemalta Uivaan venenäyttelyyn aukioloaikoina. Linja-autot 20 ja 21 liikennöivät lähelle tapahtumapaikkaa. Tarkista Reittioppaasta tarkemmat yhteydet ja aikataulut.
Pysäköinti: Maksullinen pysäköintialue on HSK:n talvisäilytysalueella, joka 
sijaitsee näyttelyn eteläpuolella.
Lastenvaunuja ei saa tuoda näyttelyalueelle, niille on alueella vartioitu 
parkki.
Koirat ovat tervetulleita alueelle, 
mutta ne on pidettävä kytkettyinä.
Kippari-lehden koeajolaituri sijaitsee alueen kaakkoiskulmassa.

X