Tilaa
Kilpailut

Two rowing finns upeaan voittoon Atlantic Challengessa

Markus Mustelin ja Jolle Blässar soutivat 41 päivää ja voittivat oman luokkansa.

27.01.2022

Kirjoittajatomi peurakoski

KuvaajaPenny Bird

Maailman kovimpaan valtamerisoutukilpailuun Atlantic Challengeen osallistuneet suomalaiset Markus Mustelin 61, ja Jolle Blässar 57, vetivät viimeiset aironvedot Antigualla  23. tammikuuta kello  01.30 Suomen aikaa. He voittivat  oman pariairosoutajien luokkansa, jota olivat johtaneet koko kisan ajan. Tworowingfinns -kaksikon kisan kokonaisaika oli 41 päivää, 11 tuntia, 3 minuuttia ja 41 sekuntia.

Kilpailu starttasi Kanarian La Gomeralta 12.12.21 ja mukaan lähti 37 venettä. Mukana oli  yhden, kahden, kolmen ja neljän soutajan veneitä. Koko kisan voittajaksi nousi sveitsiläinen neljän soutajan vene Swiss Raw, joka saapui Antigualle lähes viikkoa aikaisemmin kuin Two Rowing Finns.

Mustelin ja Blässar selvisivät haastavasta matkasta erittäin hyvin. He olivat valmistautuneet valtamerisoutuun kahden vuoden ajan perusteellisesti,  ja se kannatti: kummallakaan ei ilmennyt suuria ongelmia selvitä hurjasta fyysisestä urakasta. Koko matka soudettiin vuoroissa 2 tuntia soutua, 2 tuntia unta.

Markus ja Jolle tuntevat toisensa hyvin vuosikymmenten takaa, he ovat molemmat kokeneita valtameripurjehtijoita ja osallistuneet aikoinaan mm Whitbread-maailmanympäripurjehduskisaan.

”Jalat vähän tärisee nyt kun ollaan pitkästä aikaa kovalla maalla”, kertoi Blässar. ”Vähän on myös haikeaa, nyt se on loppu, meillä oli kerta kaikkiaan hyvä matka”, Mustelin sanoi.

”Mutta oli todella mahtavaa saada merelle niin paljon kannustusta! Välillä kun väsytti ihan hirveästi, niin teidän kannustus auttoi meitä ja jaksamaan, kiitos kaikille!”, Mustelin kertoi.

Kisan avulla haluttiin saada niin näkyvyyttä kuin taloudellista tukea Itämeren suojelutyöhön. Yhteistyötahoiksi valikoituivat luontevasti John Nurmisen säätiö ja Pidä saaristo siistinä ry. Itämeren suojelutyöhön on soutajien ylittäessä maaliviivan lahjoitettu lähes 50000 euroa.

Lue myös nämä

X