Tilaa
Jutut

Tuulenhuminaa – elämyksiä luonnossa

12.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Petri Hautala: Tuulenhuminaa

Tätä kirjaa ei pidä avata nälkäisenä. Eteläsuomalainen luonto- ja eräopas Petri Hautala rohkaisee uudessa kirjassaan suomalaisia liikkeelle luontoon. Kirjassa on tuhti paketti tietoa luonnosta, kasveista ja eläimistä sekä tarinoita siitä, mitä seurasi, kun uudenvuodenlupauksesta syntyi idea nukkua kaikki vuoden 12 täysikuuta ulkona. Se on lisäksi täynnä ihanan houkuttelevia reseptejä.

Hautalan mukaan ulkona valmistettavan ruoan ei tarvitse aina olla grillimakkaraa tai riistaruokaa ja luontoon voi mennä myös ilman mitään sen kummempia eväitä. Kaikki kirjan ruoat on valmistettu retkikeittimellä tai avotulella nuotiolla, joten ne sopivat mainiosti veneilijälle.

Hautalan ajatuksiin esimerkiksi Itämeren siivoamisesta on helppo yhtyä:

”Mitä minä voin tehdä meren eteen? Istuin kuumalla kalliolla ja katselin ulapalle. Ainakin sen, etten jätä retkestäni jälkiä. Vien pois kaiken, minkä olen mukanani tuonutkin, ja kerään sen yhdenkin, jonkun toisen jättämän roskan, jonka löysin. En pysty pysäyttämään jätevesivirtoja, mutta voin ainakin itse henkilökohtaisesti toimia luontoa säästäen ja olla mukana pienilläkin teoilla edesauttamassa puhdistumista.”

Kustantajan Docendon (WSOYpro Oy) suositushinta on 32 euroa.

Lisätiedot

Lue myös nämä

X