Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Tuukka Lehtoselle MM-pronssia F4-luokassa

F1-veneiden Kiinan osakilpailussa Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö keskeytti moottorin räjähdettyä. Filip Roms ajoi ensimmäistä kertaa kaudella maaliin sijalla 12.

24.09.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Formula 4 -luokan MM-sarja ajettiin päätökseen Ranskan Maconissa, kun sekä lauantaina että sunnuntaina ajettiin kauden viimeiset osakilpailut. Sarjan kärkipaikalta kisaviikonloppuun lähtenyt Tuukka Lehtonen oli huimassa vireessä lauantain aika-ajoissa, mutta sitten veneen ohjaus hajosi ja lauantain kisa jäi haaveeksi.

Sunnuntain kisaan Lehtosen vene saatiin onneksi korjattua ja hän kiri kilpailun kolmanneksi saaden epäonnisesta lauantaista huolimatta kaulaansa MM-pronssia.

F1-veneiden Kiinan osakilpailussa ei suomalaisilla ollut aihetta juhliin. Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö keskeytti Kiinan GP:n kierroksella 12 moottoririkkoon. Filip Roms ajoi ensimmäistä kertaa kaudella maaliin sijalla 12.

”Kisassa en päässyt kenestäkään ohi, eikä vauhtimme riittänyt ajamaan kenenkään kanssa kilpaa. Kun kärki ohitti kierroksella, pakka radalla oli hetkessä sekaisin. Sen jälkeen piti väistää ja antaa ohittaville tilaa. Lopussa akusta hyytyi virta ja sellaiset 4-5 viimeistä kierrosta ajoin ilman ohjaustehostinta. Ei hyvä. Tästä on vain yksi suunta ja se on ylöspäin”, Roms kommentoi kisaa tiedotteessa.

F1-veneiden kaksinkertaisen maailmanmestarin Sami Seliön matka päättyi 12 ajetun kierroksen jälkeen, kun moottori räjähti täysin.

”Moottori räjähti täysin varoittamatta pirstaleiksi. Käsittämätöntä. Ajoin kaasu pohjassa, ja ehkä valitsin hieman liian pienen potkurin, mutta sekään ei selitä sitä, että ennen konerikkoa eroa kärkeen syntyi tasaisesti 3-4 sekuntia kierroksella”, Seliö harmittelee tiedotteessa.

Kisassa voittoon ajoi Abu Dhabi -tallissa ajava yhdysvaltalaiskuljettaja Shaun Torrente.

F1-veneiden MM-sarja jatkuu marraskuun 18. päivä Intiassa, ja sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ovat vuorossa joulukuussa Arabiemiraattien Abu Dhabissa ja Sharjahissa.

X