Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Turku hakee Tall Ships Races -isännyyttä vuodelle 2021

Mikäli neuvotteluissa saavutetaan yhteisymmärrys, olisi isännyys Turulle kuudes.

02.04.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Turun kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina esityksen siitä, että kaupunki hakee Tall Ship Races -isännyttää vuodelle 2021. Mahdollisuus Turun isännyyteen avautui, kun Pietarin satamaisännyys peruuntui.

Jos neuvottelut Sail Training Internationalin kanssa johtavat tapahtuman satamaisännyyteen, Turkuun tapahtuman purjelaivat saapuisivat 7.-10. heinäkuuta 2021. Itämeren eri satamakaupunkeja kiertävä tapahtuma alkaa 27. kesäkuuta ja päättyy 3. elokuuta 2021.

Aloite Turun isännyyteen tuli Tall Ships Races -tapahtumat järjestävältä Sail Training Internationalilta, kun neuvottelut Pietarin kanssa keskeytyivät. Vuoden 2021 alkuperäisen suunnitelman mukaan isäntäkaupungit olisivat olleet kisajärjestyksessä Klaipeda (Liettua), Pietari (Venäjä), Tallinna (Viro), Maarianhamina (Suomi) ja Szczecin (Puola). Turun korvatessa Pietarin Turku toimisi myös virallisen kilpailun ensimmäisen etapin Klaipeda–Turku maalikaupunkina, Turun kaupunki tiedottaa.

Mikäli neuvotteluissa saavutetaan yhteisymmärrys, olisi isännyys Turulle kuudes.

”Turun vuodesta Euroopan kulttuuripääkaupunkina tulee kuluneeksi kymmenen vuotta 2021. Suuri Tall Ships Races, sen upeat alukset ja mahtava tunnelma sopivat erinomaisesti huipentamaan Turun juhlavuoden”, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve tiedotteessa.

Tavallisesti isäntäsatamat valitaan jo noin kolme vuotta etukäteen, mutta Turussa tiukka aikataulu ei huolestuta.

”Turulla on aiemmilta vuosilta vankka kokemus kansainvälisten purjelaivatapahtumien järjestämisestä. Uskon, että se auttaa meitä tällä kertaa ja tulossa on jälleen upea, koko kansan merellinen kesätapahtuma”, Arve sanoo.

Turun kaupunki on toiminut varsinaisten Tall Ships Races -kilpailujen isäntäsatamana neljä kertaa vuosina 1996, 2003, 2009 ja 2017. Sen lisäksi Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi järjestettiin vuonna 2011 The Culture Tall Ships Regatta purjehdustapahtuma yhteistyössä Gdynian ja Klaipedan kanssa. Kaikilla kerroilla tapahtuma on ollut vuoden suurin yleisötapahtuma Suomessa.

Edellisellä kerralla Tall Ships Races järjestettiin Turussa itsenäisyyden juhlavuonna 2017, jolloin tapahtuma rikkoi ennätyksiä sekä yleisön että osallistuvien alusten suhteen. Aurajoelle saapui 96 alusta 21 eri maasta ja tapahtumaan osallistui yli 500 000 kävijää.

Lue myös nämä

X