Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

TSR Helsinki: Kamera kädessä kohti Helsinkiä

14.06.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Jarmo Vehkakoski

Kuukauden kuluttua käynnistyvän The Tall Ships Races Helsinki 2013 -tapahtuman yhteydessä järjestetään ”Nuorten Itämeri” -valokuvauskilpailu.

Valokuvauskilpailu yhdistää kaksi tapahtuman pääteemaa, nuoret ja Itämeren suojelun. Tavoitteena on kuvata Itämerta tuoreesta näkökulmasta ja samalla kasvattaa tietoisuutta siitä, miksi Itämeri voi huonosti ja mitä sen tilan parantamiseksi voidaan tehdä.

Matkakuvia Itämereltä

Kilpailuun osallistuvat kuvat otetaan kilpailun ensimmäisellä kilpapurjehdusosuudella Aarhus-Helsinki. Kuvaajina toimivat laivojen miehistön nuorisojäsenet laivakunnittain.

Kilpailussa on kolme kategoriaa. Kuvat otetaan Rajala Pro Shopin käyttöön antamalla Olympus TOUGH TG-2 iHS -kameroilla. Rajala Pro Shop opastaa nuoria kuvaamisessa ja meriasiantuntija Miina Mäki John Nurmisen Säätiöstä perehdyttää nuoret Itämeren suojeluun.

Diginäyttely Forumissa ja verkossa

Kilpailukuvista kootaan digitaalinen näyttely, joka on nähtävissä Hietalahdessa sijaitsevassa Forum Box -galleriassa 17.-20.7. välisenä aikana.

Lisäksi valokuvat ovat esillä ja myynnissä Kuvalon kuvapalvelussa ja tapahtuma-alueella Rajala Pro Shopin esittelypisteessä. Kuvien myyntivoitto ohjataan John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeisiin.

Äänestä suosikkia

Yleisö voi äänestää kuvasuosikkejaan 17.-19.7. välisenä aikana Rajala Pro Shopin esittelypisteessä sekä Kuvalossa.

Kilpailun tulokset julkistetaan perjantaina 19.7. klo 14.00 The Tall Ships Races Helsinki 2013 -tapahtuman päälavalla.

Kilpailun raadin muodostavat Helsingin Sanomien valokuvaaja Kaisa Rautaheimo, John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Nurminen, SYKE:n merianalyytikko Ilkka Lastumäki ja mm. vuoden 2013 lehtikuvaajaksi valittu freelance-kuvaaja Meeri Koutaniemi.

”Nuorten Itämeri” -valokuvakilpailun järjestäjänä toimii Helsingin kaupunki ja koordinaattorina CreaMentors Oy. Kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Rajala Pro Shop ja John Nurmisen Säätiö.

Kilpailun säännöt

Suuret purjelaivat ovat Helsingissä 17.-20.7.

Kuva: Jarmo Vehkakoski

Lue myös nämä

X