Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Tuula Tenkanen parhaana suomalaisena viides Mallorcalla

Finnjollissa Tapio Nirkko oli toiseksi parhaiten sijoittuneena suomalaisena 15:s.

09.04.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Kansainvälinen olympialuokkien Trofeo Princesa Sofia -regatta purjehdittiin viime viikolla Espanjassa Palma de Mallorcalla. Mukana olivat suomalaisista maajoukkuepurjehtijoista kahta lukuun ottamatta kaikki. Poissa olivat vain Finnjollan Oskari Muhonen sekä viimeisillään raskaana oleva Tuuli Petäjä-Sirén.

Parhaiten suomalaisista sijoittui Laser Radial -luokassa purjehtinut Tuula Tenkanen ollen lopulta viides. Niin ikään hyvän kisan Finnjollissa purjehtinut Tapio Nirkko oli lopulta 15:s.

Laser Radial -luokassa Tenkasen tapaan purjehtinut Monika Mikkola oli 18:s, Kaarle Tapper oli Laser Standard luokassa 26:s ja Nacra-luokassa purjehtineet Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen olivat 28:s.

FX-luokassa purjehtineet Noora Ruskola ja Mikaela Wulff olivat lopputuloksissa 33:s, miesten 470:ssä purjehtineet Niklas Lindgren ja Matias Autio olivat 39:s ja 49er-luokassa purjehtineet Victor Silén ja Christoffer Silén olivat 66:s.

Suomalaiset ovat niittäneet Mallorcalla menestystä myös aiempina vuosina. Viime vuonna Monika Mikkola nousi palkintosijoille, ja vuonna 2016 Tuula Tenkanen voitti regatan. Myös Tapio Nirkko on purjehtinut hienosti aiempinakin vuosina.

X