Jutut

Tuula Tenkanen parhaana suomalaisena viides Mallorcalla

Finnjollissa Tapio Nirkko oli toiseksi parhaiten sijoittuneena suomalaisena 15:s.

09.04.2018

TekstiJukka Hiiro

Kansainvälinen olympialuokkien Trofeo Princesa Sofia -regatta purjehdittiin viime viikolla Espanjassa Palma de Mallorcalla. Mukana olivat suomalaisista maajoukkuepurjehtijoista kahta lukuun ottamatta kaikki. Poissa olivat vain Finnjollan Oskari Muhonen sekä viimeisillään raskaana oleva Tuuli Petäjä-Sirén.

Parhaiten suomalaisista sijoittui Laser Radial -luokassa purjehtinut Tuula Tenkanen ollen lopulta viides. Niin ikään hyvän kisan Finnjollissa purjehtinut Tapio Nirkko oli lopulta 15:s.

Laser Radial -luokassa Tenkasen tapaan purjehtinut Monika Mikkola oli 18:s, Kaarle Tapper oli Laser Standard luokassa 26:s ja Nacra-luokassa purjehtineet Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen olivat 28:s.

FX-luokassa purjehtineet Noora Ruskola ja Mikaela Wulff olivat lopputuloksissa 33:s, miesten 470:ssä purjehtineet Niklas Lindgren ja Matias Autio olivat 39:s ja 49er-luokassa purjehtineet Victor Silén ja Christoffer Silén olivat 66:s.

Suomalaiset ovat niittäneet Mallorcalla menestystä myös aiempina vuosina. Viime vuonna Monika Mikkola nousi palkintosijoille, ja vuonna 2016 Tuula Tenkanen voitti regatan. Myös Tapio Nirkko on purjehtinut hienosti aiempinakin vuosina.

Lue myös nämä