Tilaa
Uutiset

The Tall Ships Races heinäkuussa Helsingissä ja Turussa

18.06.2024

Kirjoittajaveneen toimitus

The Tall Ships Races Helsinki 2024 tuo yhdentoista vuoden tauon jälkeen suuret purjelaivat ympäri maailmaa Helsinkiin heinäkuun 4.–7. päivä.  Eteläsatamasta Halkolaiturille ulottuvalle tapahtuma-alueelle saapuu yhteensä 54 purjelaivaa. Nelipäiväisen tapahtuman ympärillä on laaja ohjelmakattaus, jonka teemana on Itämeri ja sen suojelu.

Kuusi suurta A-luokan alusta saapuu Helsinkiin. Näyttävin purjelaiva on puolalainen Dar Mlodziezy, jonka pituus on yli sata metriä. Atlantin takaa The Tall Ships Races -tapahtumaan purjehtii brasilialainen Cisne Branco, joka vieraili Helsingissä myös edellisen tapahtuman yhteydessä vuonna 2013. Lisäksi ecuadorilainen A-luokan alus Guayas nähdään Helsingissä.

Muita Helsinkiin saapuvia A-luokan aluksia ovat puolalaiset Kapitan Glowacki, Pogoria sekä Fryderyk Chopin. Kaikki A-luokan alukset sijoittuvat Kauppatorin ja Katajanokanlaiturin läheisyyteen. Näiden lisäksi tapahtumaan saapuu useita kymmeniä B-, C-, ja D-luokan aluksia, joihin tapahtumayleisöllä on mahdollisuus tutustua.

Tall Ships Races Helsinki 2024

Purjelaivat Aurajoessa. Kuva: Olli Sulin.

Isot purjelaivat Turussa

Turku isännöi The Tall Ships Races -tapahtumaa kesällä 18.–21.7.2024 kuudennen kerran.

Tapahtuman myötä Turkuun saapuu yli 60 näyttävää purjealusta. Osallistuvia aluksia on ilmoittautunut yhteensä 16 eri maasta, osa Etelä-Amerikasta asti.

Turun kaupunki yhteistyökumppaneineen on valmistautunut tapahtumaan jo syksystä 2023 lähtien. Tapahtumavalmistelut ovat olleet vuodenvaihteen jälkeen täydessä vauhdissa, ja Aurajokea on huoltotoimenpitein valmisteltu vastaanottamaan kymmenet suurtapahtumaan osallistuvat alukset.

Vaikuttavien purjealusten lisäksi tapahtuma tarjoaa kävijöille runsaasti Aurajoenrantaan ja keskustan tuntumaan sijoittuvaa yleisöohjelmaa. Luvassa on perinteikkäitä miehistön kilpailuja ja paraati, sekä tunnelmallisessa Linnanpuistossa ensi kertaa järjestettävä kaksipäiväinen Slot Festival.

Tapahtuma järjestetään Suomessa ensi kertaa COVID-19 pandemian jälkeen, ja Turkuun odotetaan jättiyleisöä. Edellisen kerran vuonna 2017 Turun Tall Ships Races oli 500 000 ihmisen kävijämäärällään Suomen kesän suurin yleisötapahtuma.

Tall Ships Races 2024 Turku

Lue myös nämä

X