Tilaa
Testit

Yamarin Cross 57 BR – Elettömyydessään erinomainen

Cross-sarjan 57 Bow Rider on niin eleetön kuin vene voi olla. Se on eleettömyydessään suorastaan erinomainen niin ajettavuudeltaan kuin käytettävyydeltään.

17.05.2021

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaAnton Reenpää ja Ari Inkinen

Jos Cross 57:ää luonnehtisi tylsäksi, ei sekään olisi pahasti väärin sanottu. Kulunutta autovertausta käyttäen sitä voisi luonnehtia Volkswageniksi, joka ei herätä suuria tunteita eikä tarjoa sykähdyttäviä elämyksiä; se on tasaisen varma ja luotettava suorittaja, joka täyttää tehtävänsä eleettömästi.

Eihän veneilyä tietenkään voi pitää tylsänä tai tunteita herättämättömänä – veneilijä itse valitsee olosuhteet ja reitit, jotka sykähdyttävät tai eivät. Cross 57 BR on kuitenkin varma kaveri noilla reiteillä.

Tämän kevään venealan myllerryksen keskellä ei voi olla hieman spekuloimatta tulevaisuudella. Konekeskon myytyä veneliiketoimintansa – tätä lukiessa kauppa on sinetöity ja uudet omistajat työn touhussa – on monella taholla pohdittu tilanteen merkitystä kahdelle Suomen eniten myydylle alumiiniveneelle, Busterille ja Crossille. Busterin viime vuosien rönsyily saattaa hieman rauhoittua, sillä ainakin etukäteen ostajan edustaja oli valmis myöntämään, että lujitemuovikuorinen Buster e -sarja jää historiaan.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X