Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Salona 380 – Virkeä viihdyttäjä

Aktiiviselle purjehtijalle se tarjoaa hauskuutta ja motivaatiota, lomailijalle mukavaa asuttavuutta. Uusi Salona 380 on urheilullinen matkapursi, tässä järjestyksessä.

06.02.2017

KirjoittajaPasi Nuutinen Testiavustus Kari Wilén

KuvaajaArto Wiikari

On varmasti helpompiakin paikkoja purjeveneen testaukselle kuin Espoonlahti navakalla kelillä. Korkeiden metsien yli lounaistuuli putoaa kapeaan vuonoon kiharaisena, peltoaukeiden kohdalla voimakkaana, pari pikkusaarta antavat vielä omat kimmokkeensa puhureille.

Silti paikka ja keli ovat sopivat juuri uuden Salona 380:n koepurjehdukselle. Selkeissä tuulissa ja vakailla kursseilla se havaittiin sujuvakulkuiseksi jo veistämön järjestämän keväisen ensiesittelyn yhteydessä (Vene 8/2016).

Nyt olot tarjosivat tunnelmaa lähempänä racer-cruiserin toista ydinaluetta. Vaikka kisakumppania ei ollut tarjolla, purjehdus läheni sellaista aktiivisuutta, jota radoilla tarvitaan niin ohjauksessa kuin trimmauksessa. Sekin auttoi, että tavallisen testiryhmän vahvistuksena olleet testiveneen omistaja ja purjehduksenopettaja kisaavat kumpikin säännöllisesti juuri näillä vesillä.

Ja kyllähän haastavuus purkautui ennen kaikkea purjehduksen hauskuutena. Siitä voi kiittää paitsi Salona 380:aa veneenä yleensä, myös juuri tämän testiyksilön purjehdusvarustusta.

Jaluskisko, jalusköysi ja kelkan säätö ovat kaikki upotettu kanteen.

 Selkeä sisältä

Tämä lähtökohta huomioiden Salona 380:n asuttavuus on hyvää tasoa toiminnallisesti. Kaikkien kajuuttojen vuoteet ovat riittävän kokoiset kahdelle aikuiselle. Peräkajuutoissa vuoteiden päällä on tilaa vain kohtalaisesti, mutta tärkeimmässä kohdassa pukeutumispaikalla on reilu seisomakorkeus. Hylly/ripustinkaapit perässä ovat tavanomaiset, keulassa niitä on kaksin kappalein. Siellä pukeutumistila on niin suuri, etteivät kajuuttaan päin avautuvan parioven lehdet estä kaappien käyttöä.

Kajuutoista tilavin on keulassa, mutta siellä vuode on kapein.

Salongin sohvat voi sijata lisävuoteiksi tarvittaessa, muulloin niille ryhmittyy mukavasti kuusi henkeä kattauksen ääreen. Kulku maston editse paapuurin L-sohvalle on väljä, ja pöydän päädystä avautuvia pullo- ja aterinlokeroita on helppo käyttää ruokailun aikanakin.

Valoisa ja ilmava salonki saadaan aikaan myös ilman suuria kattoikkunoita, todistaa Salona.

Lue koepurjehdus kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 2/2017.

X