Testit

Jeanneau Sun Odyssey 349 – Pienen perheen ratikka

Pienimmän Odysseyn huomattavin piirre purjehtiessa on helppo hallittavuus, kelistä riippumatta. Tilankäytössä on painotettu enemmän yhteistilojen viihtyisyyttä kuin pitkää asumista.

24.08.2016

KirjoittajaPasi Nuutinen, Kari Wilén

KuvaajaMarkus Pentikäinen/Otavamedia

Kun ensimmäinen Sun Odyssey 349 saapui Suomeen, tartuimme heti tilaisuuteen saada se täyden protokollan koepurjehdukseen. Punnitukset ja mittaukset antaisivat veneen ominaisuuksista tarkempaa tietoa kuin toissasyksyinen kokeilu Jeanneaun kotivesillä Ranskan La Rochellessa.

Tuolloin sattui vielä niin kevyt tuuli, että toivoimme pääsevämme näkemään purren ominaisuuksia myös kovemmassa kelissä.

Mittauspäiväksi osui kuitenkin melkein samanlainen sää kuin Ranskassa. 3–4 m/s tuulessa ja kirkkaassa auringonpaisteessa risteilimme pitkin ja poikin Melkinselkää todeten, että kovin pitkälle ovat veistämöt päässeet pyrkimyksessään vapauttaa purjehtijat trimmauksen vaivoista seurustelemaan matkustajien kanssa.

Odysseyssä tämä tarkoittaa, että gastin työt on kevyellä kelillä tehty nopeasti. Isopurje ylös, jalus menee saksalaisittain laidalle perämiehen ulottuville, eikä levankia ole. Sitten avataan keulan 110-prosenttinen rullagenua. Koska sekin jalustetaan laitavinssille perämiehen hallittavaksi, miehistö on vapaa muuttumaan matkustajiksi.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

JEANNEAU SUN ODYSSEY 349

KIITÄMME
+ hyvää hallittavuutta.
+ jalusvinssien sijoitusta.
+ avaraa salonkia.

MOITIMME
– peräharuksen puutetta.
– vakiovinssien määrää ja kokoa.
– säilytystilojen niukuutta.

HELPPOUS, VAKAUS ja suuret yhteistilat ovat oikeassa paikassa, kun veneen on tarkoitus tarjota miellyttäviä viikonloppupurjehduksia ja seurustelua satamissa.

X