Jutut

Terhi 400 on konstailematon yleisvene mökkirantaan

27.01.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Terhi 400

Terhi 400:n ulko- ja sisäkuori ovat ABS-muovia ja niiden välissä on polyuretaani. Sandwich-rakenteinen Terhi on saanut hyvän ja luotettavan veneen maineen, jota on luotu esittelemällä miten veneen voi vaikka sahata moottorisahalla katki ja silti molemmat puoliskot pysyvät edelleen pinnalla.

Turvallisuuden tunnetta luovaa ominaisuutta arvostavat varsinkin ne, joiden jälkikasvu tekee ensimmäisiä itsenäisiä veneilykokeilujaan mökkivesillä. Konstailematon Terhi 400 soveltuu kaikenikäisten käyttöön.

Airoin tai moottorilla

Terhi 400 on tasaperäinen soudettavissa oleva mökkivene. Tämän kokoluokan vene on kesämökillä yleensä se, jolla lähdetään kokemaan verkot tai katiskat lähivesiltä. Uudessa Terhissä on ajateltu soutajaa.

Näppärä yksityiskohta on airojen lukitusmahdollisuus.

Vaikka vene on tehty myös soudettavaksi, suurin osa mökkiläisistä käyttää sitä todennäköisesti lähinnä perämoottoriveneenä. Pelkäksi soutupaatiksi Terhillä on tarjolla Saiman-malli.

Käytännöllisyyttä ajateltu

Lisävarusteena veneeseen saa lyhyet kaiteet perään ja veneen keskiosaan sekä korkean kaiteen keulaan vasemmalle laidalle. Pienelle irtotankille on paikka perätuhdon alle. Pohjatulpan irrottamalla Terhi 400 muuttuu sadevesityhjeneväksi.

Terhin seuraava suosikkimalli on hyvin todennäköisesti tässä.

Tekniset tiedot

Pituus 4,01 m
Leveys 1,50 m
Paino n . 120 kg
Kantavuus 4 henkeä
Teho 5-8 hv
Hinta 1 790 e (perusvene)
Valmistaja Valmistaja TerhiTec Oy, Rymättylä, www.terhitec.fi
Myynti  Jälleenmyyjät kautta maan, kts. www.terhi.fi

Teksti ja kuvat: Juha Virtanen

Lyhennelmä Kipparin 1/2012 esittelystä

Katso kuvat

 

X