Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Flipper 640 SC – Läpi tuiskujen ja yli aaltojen

Flipper 640 SC on yksi viimeisistä suurista lujitemuovirunkoisista avoveneistä.

10.07.2018

KirjoittajaAri inkinen

KuvaajaKari Wilen

Flipper 640 SC syntyi mallina jo nelisen vuotta sitten, mutta se ei löytänyt kohderyhmäänsä. Viime vuonna vene esiteltiin lievästi uudistettuna ja toiveena oli, että se paremmin kohdistuisi suuria avoveneitä, lujitemuovisia, käyttäville veneilijöille. Aika näyttää tulokset, mutta veneessä itsessään ei juuri moitittavaa ole.

Flipper on avara vene, jossa on runsaasti tilaa säilytellä monenlaisia tarvikkeita ja varusteita. Kun ajattelee veneen käyttöä lähinnä päiväveneenä tai kalaveneenä, tilaa on suorastaan ylenpalttisesti.

Ohjauspulpetin pienentäminen on suurin yksittäinen muutos Flipper 640 SC:n edellisen ja nykyisen version välillä. Nyt asettuminen kuskin – ja apukuskin – istuimelle on helppoa ilman ahtautumista, ja myös ympärille jää tilaa olla ja toimia.

Parasta Flipper 640 SC:ssä kuitenkin on ajettavuus. Aallokossa se halkoo vasta-aallot tehokkaasti, vaikkei omaakaan syvää V-pohjaa, vaan maltillisesti taitellun ja suhteellisen kantavan peräosan. Venetyypille luontaisesti keula on hieman kevyen tuntuinen, mutta kokonaisuutena Flipper on poikkeuksellisen tasapainoinen.

Lue koko esittely Vene-lehdestä 7/2018

 

X