Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Tallinnaan ainutlaatuinen merimuseo

12.03.2012

KirjoittajaKippari

Lennusadam

Tallinnassa avaa ovensa toukokuussa uusi merimuseo, Viron merenkulkumuseon Lentosatama (Lennusadam). Se kertoo vanhan merenkulkumaan Viron tarinaa modernilla visuaalisella kielellä.

Lentosataman museo sijaitsee vesilentokonehalleissa, jotka rakennettiin Pietari Suuren merilinnoitusvyöhykkeen osaksi vuosina 1916-1917.

Yhteispinta-alaltaan lähes 8 000 neliön kokoiset hallit poistettiin neuvostoaikana käytöstä, ja ne pääsivät vuosien saatossa rapistumaan pahoin. Nyt restauroiduissa halleissa avataan uusi museo 11. toukokuuta.

Museossa voi lentää lentosimulaattorilla kaupungin yläpuolella, laskeutua sukellusvenesimulaattorilla meren syvyyksiin, uittaa altaassa laivojen pienoismalleja ja katsella erilaisia mereneläviä.

Museolaivat ja muut näyttelyesineet sijaitsevat kolmessa tasossa: meren pohjassa, meren pinnalla ja ilmassa.

Yksi museon vetonauloista on sukellusvene Lembit, joka oli maailman vanhin vesillä oleva sukellusvene vielä keväällä 2011. Se on ainoa ennallaan säilynyt sota-alus toista maailmansotaa edeltäneen ajan Viron laivastosta.

Suomalaisittain mielenkiintoinen museolaiva on jäänmurtaja Suur Tõll, joka purjehti aikoinaan Suomen lipun alla nimellä Wäinämöinen. Laiva kaapattiin venäläisiltä Helsingin lähellä vuonna 1918 ja luovutettiin Suomesta Tarton rauhan ehtojen mukaisesti Viroon neljä vuotta myöhemmin.

Lähin satama on Old City Marina.

Lisätietoja

 

X