Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Tall Ships Races -tapahtuma Turussa peruttu tältä kesältä

27.05.2021

KirjoittajaSatu Björn

Suurten purjelaivojen Tall Ships Races -tapahtumaa ei järjestetä Turussa tänä kesänä. Tapahtuman omistaja Sail Training International (STI) on sopinut tiistaina 25.5. mukana olevien satamien kesken, että Suomen tämänhetkisten matkustusrajoitusten takia purjealusten saapuminen Turkuun miehistövaihtoineen ja tilaisuuksineen ei ole mahdollista.

Turku on ilmoittanut haluavansa järjestää tapahtuman, kun se on seuraavan kerran Itämerellä mahdollista vuonna 2024.

Tapahtuman järjestäminen on nykyisessä globaalissa koronavirustilanteessa liian suuri uhka Turun väestölle.

Suurimpana huolena on miehistöjen ja vaihtomiehistöjen mukana mahdollisesti matkustava koronavirus. Kesän 2021 Tall Ships Racesin kaikki isäntäsatamat sijaitsevat maissa, joissa koronaviruksen ilmaantuvuus on huomattavasti Suomen ilmaantuvuutta suurempaa. Rajavalvontaan ja itse tapahtumaan liittyvien määräysten ja rajoitusten vuoksi terveysturvallisuutta maahantulijoiden osalta ei pystytä turvaamaan näin suuressa tapahtumassa.

Aiempina vuosina Tall Ships Races on kerännyt päivittäin yli 100 000 vierailijaa jokirantaan. Tällaisen yleisötapahtuman toteuttaminen terveysturvallisesti ei ole mahdollista, vaikka yleisötilaisuusrajoitukset hieman kevenisivätkin heinäkuussa.

TSR-tapahtuman peruuntuessa myös Linnapuistoon 5.-6.7. suunniteltu Tall Ships Races Music Festival peruuntuu.

 

X