Tilaa
Uutiset

Suvi- ja Palta-veneet vanhoille omistajille

28.02.2017

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaVeneen arkisto

Konekesko on myynyt Suvi- ja Palta-veneiden liiketoiminnan Terho Liukkoselle ja Tommi Ihalaiselle, jotka aikanaan myivät liiketoiminnan Konekeskolle. He ovat tähän saakka vastanneet Suvi- ja Palta-liiketoiminnasta Konekeskolla.

Suvia ja Paltaa on myyty Konekesko Oy:n vapaa-ajankonekaupan verkostossa Suomessa. Terho Liukkosen mukaan kauppiaat pysyvät pitkälti ennallaan.

”Kaikki pyritään jatkamaan niin kuin tähänkin asti. Ei keikuteta venettä”, sanoo Terho Liukkonen. ”Kuvio on vakiintunut, eikä kaipaa muutoksia.”

Myöskään moottorikuvioissa ei tapahdu muutoksia.

”Tähän asti suurin osa veneistä on myyty Yamahan moottorilla, mutta halutessaan asiakas on voinut valita muunkin moottorin etenkin silloin, kun veneen myyjällä ei ole ollut Yamahan edustusta”, Liukkonen vakuuttaa.

Suvi-veneitä on valmistettu vuodesta 1985 lähtien. Paltan valmistus on alkanut 1990. Veneet valmistutetaan alihankkijoilla, RA-Veneessä Silvolassa ja OH-Marinissa Enonkoskella. Tuotanto käsittää kaikkiaan 29 mallia, mökki- ja kalastusveneitä.

Suvi-pulpettiveneissä on käytetty jonkin verran hyväksi Yamarin-mallien runkoja, ja siltä osin yhteistyö jatkuu edelleen. Veneitä viedään Ruotsiin, Norjaan ja Viroon.

Kesko on alkuvuoden aikana luopunut veneliiketoiminnasta. Yamaha-perämoottorien uusi maahantuoja on Yamaha Motor Europe, Yamarin- ja Cross-veneet siirtyivät Yamaha Motor Europen jo aiemmin hankkiman Busterin kanssa samaan ryppääseen.

Yamarin-kauppa odottaa edelleen kilpailuviranomaisten hyväksymistä. Viranomaiset ovat pyytäneet lisäselvityksiä kaupan vaikutuksista markkinatilanteeseen.

 

Lue myös nämä

X