Testit

Suvi 4540 Duo – Kaksi on parempi kuin yksi

Suvin uutuus on markkinoiden pienin ja edullisin tuplapulpettivene, jossa on monien toivomat erillispenkit kuskille ja vieruskaverille.

30.01.2017

Kirjoittajaja kuvat Timo Sarkkinen

Halvimmissakin avoveneissä halutaan matkustaa entistä mukavammin. Rekisteritilastojen kärkisijoilla keikkuu monta kohtuuhintaista, tuplapulpeteilla varustettua mallia, joissa säästyy roiskeilta, tuulen tuiverrukselta ja takapuolen puutumiselta.

Yksikuorisista lujitemuoviveneistään tunnettu Suvi on yksi tuplapulpettiveneillä menestystä saavuttaneista merkeistä. Jatkoa osasi odottaa, mutta ei ehkä niin pieneen kuin 4,5-metrin kokoluokkaan, johon uutuusmalli 4540 Duo asettuu. Eikä sitä suinkaan ohjata peräpenkiltä, vaan nykyajan tyyliin kuskille sekä vieruskaverille on erillisistuimet.

Valmistajan tavoite on ollut tehdä paitsi markkinoiden pienin, myös samalla edullisin tämän konseptin vene. Suvi 4540 Duo maksaa pyöreästi 11 000 euroa suurimman sallitun, 30 hevosvoiman, Yamahan kanssa.

Samalle tasolle tuskin pääsee yksikään kaksikuoristen lujitemuoviveneitten valmistajista, mutta kova kilpailija on ABS-muoviin luottava Terhi, jonka viime vuonna esitelty 475 BR on pakettihinnoiltaan melko lähellä Suvia.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Suvi 4540 Duo

Pituus 4,54 m
Leveys 1,71 m
Paino n. 280 kg
Valmistusmateriaali lujitemuovi
Kantavuus 
4 henkeä
CE-luokitus D
Suositusteho 25–30 hv
Koeajomoottori Yamaha F30 BETL

Vakiovarusteet, mm. pulpetit tuulilaseineen ja kaiteineen, laitakaiteet, kuskin ja apukuskin penkkien pehmusteet, köysikotelot keulassa ja perässä, 2 lukittavaa säilytystilaa, laminaattisarja, 12 voltin virran ulosotto, uimatikkaat.

Lisävarusteet etu- ja takaistuimien tyynysarja, perähyttikuomu, satamakuomu, peite pulpettien väliin, keulatikas, uisteluvarusteet.

Hinta 5 950 € 
 ilman moottoria
Koeajovene 
n. 11 000 €
Valmistuttaja Konekesko Oy Termalin, Mikkeli, Suvi Boats
Valmistaja RA-Vene Oy, Savonlinna

X