Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Suomesta varastetut perämoottorit löytyivät Puolasta

Parikkalan ja Savonlinnan välisellä alueella epäillään tehtaillun perämoottorivarkauksien sarja syyskuun alkupuolen aikana.

30.09.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Parikkalan ja Savonlinnan välisellä alueella epäillään tehtaillun perämoottorivarkauksien sarja syyskuun alkupuolen aikana, tiedotti poliisi viime viikolla. Imatran poliisiaseman rikostutkijat ovat saaneet perämoottorinsa varkaille menettäneiltä useita ilmoituksia. Anastetut moottorit etsintäkuulutettiin ja Schengen alueen yhteisen tietojärjestelmän tietojenvaihdon avulla useita varastetuista perämoottoreista takavarikoitiin jo Puolassa, kun niitä yritettiin kuljettaa EU-alueen ulkopuolelle.

Poliisin esitutkinnassa on saatu nimettyä useita rikoksesta epäiltyjä henkilöitä jotka on etsintäkuulutettu.

Tilanteesta tekee mielenkiintoisen se, että Puolan viranomaisilla on nyt takavarikoituna enemmän Suomesta varastetuksi epäiltyjä moottoreita kuin Suomen poliisi on pystynyt varastetuksi varmistamaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikkia takavarikoituja moottoreita ei ole ilmoitettu poliisille varastetuksi.

Poliisi muistuttaakin, että perämoottorivarkaudesta tulisi ilmoittaa viipymättä poliisille. Poliisin työtä helpottaa myös, mikäli ihmisillä olisi varkauden sattuessa omaisuudestaan valokuvia sekä perämoottorien kyseessä ollen esimerkiksi kaikki tunnistetiedot ja numerosarjat tallessa.

Mikäli varastetuista perämoottoreista ei ole tehty poliisille ilmoitusta eikä niiden laillista omistajaa pystytä näin varmistamaan, ne saatetaan paikallisen lainsäädännön nojalla jopa palauttaa niille henkilöille, joilta ne on takavarikoitu.

Imatran poliisi kuuluu Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alaisuuteen.

X