Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Suomenlinnan opasteet heräävät eloon

19.03.2018

KirjoittajaKiti Westerback (Lähde: Suomenlinnan hoitokunta)

Osa Suomenlinnan linnoituksen opasteista herää eloon lisätyn todellisuuden avulla. Linnoituksen ulkoalueilla on nyt kolme kohdetta, joissa suomalaisen Robust Northin kehittämän ilmaisen Arilyn-sovelluksen lataamalla saa todelliseen maailmaan lisättyä virtuaalisia elementtejä.

Piperin puistossa voi siirtyä 1700-luvulle, venäläisessä kauppiaskorttelissa 1800-luvulle ja telakalla nykyajan suomenlinnalainen kertoo kuivatelakan toiminnasta. Teatteria, elokuvaa ja animaatiota yhdistävästä lisätystä todellisuudesta vastaa Teatteri Vapaa Vyöhyke yhteistyössä hoitokunnan kanssa.

Olemme odottaneet innolla tätä uudistusta ja oli vaikuttavaa nähdä, kuinka opasteet heräsivät eloon. Kävijä saa aivan erilaisen ulottuvuuden Suomenlinna-vierailuun lisätyn todellisuuden kautta. Linnoituksen historia on uudella tavalla läsnä, kun sen voi sekä kuulla että nähdä lisätyn todellisuuden avulla”, lupaa Suomenlinnan hoitokunnan vastaava matkailuneuvoja Veera Nikkanen.

Lisättyä todellisuutta voi kokeilla myös Suomenlinnan Rantakasarmin matkailuneuvonnassa ja sisältöä on ohjelmoitu myös linnoituksen ulkokarttoihin. Matkailuneuvonnan pienoismallin tai ulkokartan skannaamalla pääsee vaikka kurkistamaan toisen maailmansodan ilmavalvontakeskus IVAKiin.

suomenlinna.fi

X