Tilaa
Jutut

Suomen vanhimmalle majakkalaivalle kerätään joukkorahoitusta – toimii nykyään ravintolana Helsingissä

Relandersgrund on Suomen vanhin majakkalaiva ja sille kerätään joukkorahoitusta vielä toukokuun loppuun toiminnan takaamiseksi.

27.05.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Suomen vanhimman jäljellä olevan Majakkalaivan, Relandersgrundin, toiminta on uhattuna Korona-epidemian vuoksi, yrittäjät tiedottavat. Rahoituskampanja on järjestetty mesenaatti.me-sivuston kautta, ja aikaa siihen osallistumiseen on toukokuun loppuun.

Ravintolalaivan tulovirta perustuu omistajien mukaan yksityistilaisuuksiin ja terassikauteen, mitkä ovat nyt enemmän tai vähemmän poikkeustilanteen vuoksi uhattuna. Kaikki kevään tilaisuudet on jo jouduttu perumaan tai siirtämään.

Ravintola- ja museolaivana asiakkaita palveleva Relandersgrund on laiturissa Helsingin Pohjoisrannassa.

”Jokainen tämän projektin mesenaatti tukee suomalaista merenkulun perinnettä, sekä pioneerityötä Majakkalaivojen renesanssin saralla!”, yrittäjät muistuttavat.

Majakkalaivan runko pelastettiin romutukselta vuonna 1991 ja se on edelleen saman perheen omistuksessa.

”Kausipainotteinen toiminta ilmastoltaan epävakaassa Suomessa, alan haastava kulurakenne sekä jatkuvat korjaus- ja huoltotyöt tekevät taloudellisen puskurin rakentamisen mahdottomaksi, esimerkiksi kulkutauteja silmällä pitäen”, yrittäjät vetoavat.

Kaikki mesenaatin kautta saatu tuki tullaan käyttämään aluksen pakollisiin vuosihuoltoihin ja korjauksiin, viranomaisvelvoitteisiin ja yrityksen kuukausittaisiin ylläpitokuluihin.

Lue myös nämä

X