Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Suomen meripelastusseuran lippulaivalla avoimet ovet lauantaina Raahessa

Suomen meripelastusseuran lippulaivaksikin tituleeratulla Jenny Wihurilla on avoimet ovet Raahen kauppatorin rannassa tänään lauantaina kello 10–15.

14.07.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Suomen meripelastusseuran lippulaivaksikin tituleeratulla Jenny Wihurilla on avoimet ovet Raahessa tänään lauantaina. Ovet ovat auki yleisölle kello 10–15 ja aluksen löytää Raahen kauppatorin rannasta.

Koulupurjehduksella Pohjanlahdella parhaillaan oleva Jenny Wihuri on Raahessa siellä lauantaina järjestettävien valtakunnallisten meripelastustaitokilpailujen vuoksi.

Jenny Wihurin koulutuspurjehdus Pohjanladella alkoi 6. heinäkuuta ja se jatkuu 22. heinäkuuta saakka. Matkan aikana tavoitteena on kouluttaa parikymmentä eri puolilta maata saapunutta vapaahetoista niin meripelastustehtävissä kuin ison aluksen navigoinnissa ja käsittelyssä. Kansainvälistä yhteistoimintaa harjoitellaan myös Ruotsin aluevesillä Ruotsalaisten asemien kanssa.

Reittinsä varrella Jenny Wihuri vierailee myös eri kotimaan satamissa. Raahesta alus jatkaa matkaansa sunnuntaina 15. heinäkuuta ja pysähtyy sen jälkeen muun muassa Tankarissa, Vaasassa, Örnsköldsvikissä, Sundsvallissa ja liki joka jouluisesta olkipukkitragediastaan tunnetussa Gävlessä sekä Maarian haminassa. Helsinkiin alus palannee 22. heinäkuuta.

Koulupurjehdus on kaikkiaan jaettu neljään legiin ja runkomiehistön lisäksi purjehdukselle osallistuu yli 20 vapaaehtoista kurssilaista.

Helsingissä kotisatamaansa pitävä 24 metriä pitkä alus on suunniteltu etsintä- ja pelastustoimintaan koko Itämeren alueella avovesikaudella. Vesille se laskettiin vuonna 1999. Nimensä alus on saanut Meripelastusseuran pitkäaikaisen puheenjohtajan, merenkulkuneuvos Antti Wihurin ensimmäisen puolison mukaan.

Lue myös nämä

X