Tilaa
Jutut

Suomalaisveneet esillä Düsseldorfin messuilla

Monet suomalaisveistämöt esittelivät Düsseldorfin messuilla uutuuksiaan, jotka eivät jättäneet kylmäksi.

05.02.2018

KirjoittajaTomi Peurakoski

KuvaajaValmistaja

Suomalaiset venevalmistajat olivat hyvin esillä vasta päättyneillä Düsseldorfin venemessuilla. Messujen viitoshallista suuri osa oli varattu suomalaisille veneille, jotka houkuttelivatkin messuväkeä paljon paikalle.

Axopar ja XO esittelivät eniten huomiota saaneet veneuutuudet. Axopar on aloittanut yhteistyön saksalaisen Brabuksen kanssa, joka on tullut tunnetuksi kalliimpien autojen ”virityspajana”. Se on erikoistunut esimerkiksi Mercedes-Benzien, Teslojen ja Maybach-autojen paranteluun asiakkaiden toiveiden mukaan.

Axoparin ja Brabuksen yhteistyönä on syntynyt Brabus Shadow 800, joita valmistetaan vain 20 kappaletta. Messuilla esillä ollut vene myytiin heti julkistamispäivänä saksalaiselle asiakkaalle. Veneen kokonaispituus on 11,2 metriä ja leveys 3,3 metriä. Hinta on noin 400 000 euroa.

Axoparin toinen uudistus on 28-sarjan päivittäminen. Uudet versiot ovat 1,5 prosenttia isommiksi skaalattuja entisiin verrattuna ja muitakin yksityiskohtia on päivitetty tähän päivään.

Axopar 28 OC

Toinen suurta kiinnostusta herättänyt julkistus oli XO:n uuden Explorerin esittely. Explorer on hyttivene, joka mahdollistaa veneilykauden jatkamisen pitkälle syksyyn aikaisesta keväästä. Väritykseltään ja asenteeltaan Explorer jatkaa tuttua XO-perinnettä.

XO Explorer.

Explorerin mitat ovat 9,9 metriä kertaa kolme metriä. Exploreria voi periaatteessa kutsua bowrideriksi, sillä etukannelle pääsee paapuurin etukulman ovesta. Edestä löytyy kahden nukuttava keulapunkka, WC sekä suihku. Hinnaksi muodostuu 336 000 euroa joystick-ohjauksella ja kahdella 350 hevosvoiman Mercury Veradolla.

Lue myös nämä

X