Tilaa
Uutiset

Suomalaispurjehtijat huippuvireessä Miamissa – Nirkko ja Mikkola luokkiensa kärjessä

Miamin maailmancup: Nirkko johtaa Finnjollissa, Mikkola ykkösenä Laser radialissa.

31.01.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Miamissa parhaillaan käytävän maailmancupin kakkospäivä eli keskiviikko oli suomalaisittain menestys. Laser radial -luokassa Monika Mikkola voitti lähtönsä ja nousi kokonaistilanteen kärkeen, ja Finnjollissa Tapio Nirkko lunasti niin ikään kärkipaikan kakkossijallaan. Molemmissa luokissa päästiin keskiviikkona purjehtimaan vain yksi lähtö, Suomen Purjehdus ja Veneily ry kertoo tiedotteessaan.

”Kaikki meni alusta asti putkeen. Johdin ensimmäisen kierroksen jälkeen. Olosuhteet olivat tosi vaikeat, mutta sain pidettyä homman kasassa. Yksi vene pääsi ohi, mutta kakkonenkin on hyvä sija”, Nirkko iloitsi tiedotteen mukaan.

Syksyllä purjehduksesta taukoa pitäneen Nirkon mukaan paluu veneeseen on sujunut yllättävän helposti.

”Nyt vain päivä ja lähtö kerrallan ja pidetään hauskaa. Seuraavina päivinä pitäisi olla jo vähän enemmän tuulta”, Nirkko sanoi.

Myös muiden suomalaispurjehtijoiden kisat ovat sujuneet hyvissä merkeissä. Laser standardissa Kaarle Tapper oli päivän toisessa lähdössä kakkonen nousten kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi. Finnjollissa Oskari Muhonen on kymmenentenä viidennen sijansa ansiosta.

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff purjehtivat 49er FX -luokassa 18:ntena ja Sinem Kurtbay ja Kalle Bask Nacra 17 -luokassa sijalla 25.

Miamin maailmancup jatkuu tänä iltana Suomen aikaa. Mitalilähdöt purjehditaan lauantaina ja sunnuntaina.

Lue myös nämä

X