Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Sunbeam 34

13.08.2008

KirjoittajaVenelehti

Sunbeam 34

on palkittu pursi Alpeilta

Katkaisu

Itävallassa valmistettu matkapursi ei joka päivä osu reitille. Rakenteeltaan ja sisustukseltaan Sunbeam 34 on kuitenkin hyvin perinteinen pursi. Umpilaminaattia rungossa, runsaasti hienosti viimeisteltyä puuta sisällä ja ruostumattomasta teräksestä tehtyjä heloja – siinä veistämön laatupanostuksia. Veneeseen saa lisähinnalla myös tuulilasin avotilan suojaksi.

Teimme kesäkuun alussa lyhyen lenkin Sunbeam 34:n kanssa Helsingin edustalla Kruunuvuoren selällä. Tuulta oli noin 6 m/s ja luovilla vene kulki noin 5,5 solmua. Rattiohjaus toimi herkästi ja tasapaino tuntui hyvältä. Sunbeam käyttäytyi rauhallisesti ja tuntui puuskissakin varsin vakaalta.

Asumistilojen valoisuus yllättää, mutta muuten sisustusta ei voi sanoa moderniksi. Päinvastoin, materiaalit ja kalusteiden muotoilu huokuvat perinteitä, viihtyvyyttä ja hienoa viimeistelyä. Tilaratkaisukin näyttää perinteiseltä, mutta veneessä on useita poikkeavia ja käytännöllisiä ratkaisuja. Vakioveneen sisustus on mahongista.

Sunbeam-purret laminoidaan käsin ja rungot ovat umpilaminaattia, kannessa sen sijaan on kerrosrakenne. Runko/kansiliitos on hyvin vahva, koska se tehdään sekä pulttaamalla että laminoimalla. Runkoa tukee sisältä laaja palkistomoduli, joka laminoidaan kiinni siihen. Sekä runko että kansi saavat kovettua viikon muoteissaan.

Sunbeam 34 on eittämättä laatuvene, joka usealla tavalla poikkeaa tämän kokoluokan pursien valtavirrasta. Toivomme pääsevämme vielä tänä syksynä kokeilemaan, miten se suorituskyvyssä pärjää kilpailijoidensa vauhdissa.

Tekniset tiedot

Pituus 10,60 m
Leveys 3,35 m
Syväys 1,90/1,48 m
Uppouma n. 6 000 kg
Painolasti n. 2 000 kg
Isopurje 35,0 m&³2;
Genua 28,0 m&³2;
Spinaakkeri 75,0 m&³2;
Moottori Yanmar 29 hv
Hinta vakiovarustein 169 214 euroa
Suunnittelu Nissen/Schöchl
Valmistaja Schöchl Yachtbau, Itävalta
www.sunbeam.at
Maahantuoja Sunbeam Fennica
Linnanherrankuja 16, 00950 Helsinki
puh. (09) 759 7500

Testiryhmä: Kari Wilén ja Tom Finell

Tiivistelmä Vene-lehdessä 8/08 julkaistusta esittelystä.

X