Tilaa
Uutiset

Sunbeam 29.1 – Alppimaan päiväristeilijä

22.08.2023

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Itävaltalainen Sunbeam ei ole meillä yleinen, mutta tunnetaan saksankielisessä Euroopassa ja Välimerellä pienehkönä laadukkaiden matkapursien valmistajana. Uusin malli, Sunbeam 29.1 lähestyy päiväpurjehdusta modernisti.

Päämitoilla 9,00 x 2,50 m vene on traileroitavissa helposti, kun  syväys on vain 85 senttiä hydraulinen kääntököli yläasennossa. Alas laskettuna 1,85 m syvä köli antaa veneen kantaa 48 m² purjealan luovilla (st-fokka ja leveähuippuinen isopurje) sekä genaakkerin keulapuomin kärjessä avotuulella. Kaikki köydet on vedetty suuren avotilan laidoille kahdelle sähkövinssille. Perä on avoin ja kahta peräsintä käyttävä pinna nousee suoraan turkista.

Sisustus on erikoisesti yhtä, yhtenäistä tilaa. Molempia laitoja seuraava sohva yhdistyy looshimaisesti keulassa. Makuupaikkoja löytyy vähintään neljälle näin, ilman mukavuuksia.

Mutta jos päiväkruisailua haluaa venyttää pidemmiksi retkiksi, voi veneeseen tilata myös pentterin sekä erillisen wc:n. Mikä ovelinta, molemmat saa asennettua myös jälkikäteen: myöhempien omistajien ei siis tarvitse tyytyä ensimmäisen asiakkaan valintaan.

Ekoajattelun ja keskieuroopan järvillä yleistyvien rajoitusten mukaisesti propulsiojärjestelmä on vakiona sähköinen.

Veistämön mukaan ensimmäiset veneet valmistuvat ja toimitetaan omistajillaan ennen vuoden päättymistä, mutta virallisesti Sunbeam 29.1 esitellään vasta ensi tammikuussa Düsseldorfin venemessuilla.

Lisätiedot Sunbeam Yachts

Sunbeam 29.1

Lue myös nämä

X