Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Koepurjehdus

Sun Odyssey 36i Performance – Muhkeaperäinen ranskatar

03.03.2008

Kirjoittajakari wilén

Kuvaajatimo utter

36-jalkainen Sun Odyssey on vain yksi joukossa Jeanneaun laajassa mallistossa. Mielenkiintoiseksi veneen tekee sen erikoinen runko, mutta varsin kohtuullinen hintalappukaan ei kiinnostusta vähennä.

Marc Lombardin piirtämissä, maailmanympärikilpailuissa käytettävien 60-jalkaisten silitysrautaa muistuttava runkomuoto toistuu Lombardin Jeanneaulle suunnittelemissa Sun Odyssey -matkapursissa, joskin varsin maltillisena. Hyvän näköisen veneen ketka on vähäinen, mutta kuitenkin havaittava. Keularanka on pysty, mutta ei aivan pystysuora. Peräosan leveyttä korostaa, että porrastettu uimataso ulottuu lähes koko peräpeilin leveydelle. Ylärakenne näyttää matalalta ja jouhealinjaiselta.

Koepurjehtimamme vene oli vakiomallista terävöitetty Performance-versio. Luovilla vene tuntui heti istuvan hyvin käteen. Ohjaustuntuma oli tarkka ja ratti toimi herkästi. Keskituulessa vene oli aivan tasapainossa. Suorituskyvyssä ei ollut mitään vikaa. Nousukulmakin oli kohtuullisen hyvä.

Sun Odysseyn sisustus on tyylikäs ja siisti, sopiva yhdistelmä sohvien vaaleaa keinonahkaa sekä kalusteiden ja laipioiden puupintoja. Salongin U-sohvaan mahtuu neljä henkeä väljästi ja ruokapöytään saa lisälevyn, jolloin myös vastakkaisessa sohvassa istuvat kolme voivat ruokailla yhtä aikaa.Veneen viimeistelytasossa ei ole moittimista lukuun ottamatta sohvalevyjen huonosti hiottuja reunoja. Puutyö on siistiä ja sisällä silmään pistää erityisesti katto- ja kansipintojen hienot pinnat.

Kun veneen hintakin on kohtuullinen, ainakin verrattuna vastaavankokoisiin pohjoismaisiin matkapursiin, ei ole ihme, että niitä on kahdessa vuodessa myyty maahamme lähes parikymmentä kappaletta.

Lue koepurjehdusraportti kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 3/2008.

Pentterissä on tarpeeksi työtasoja, kaksi pesuallasta ja erittäin tilava kylmiö. Lieden päällä on tuuletusikkuna ja sen edessä tukeva suojatanko. Toisessa tiskipöydän kaapeissa on muoviset vetolaatikot.

Lue myös nämä

X