Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Skorgenes 350 Nordic – Norjalais-liettualaista jokamies luksusta

Vene on asiallisella tavalla arkisen ylellinen. Mitä ikinä se tarkoittaakin...

31.01.2008

KirjoittajaHeikki Juuri-Oja

Skorgenes 350 Nordic on kaikin puolin tyylikäs vene. Sen parhaita puolia ovat reilun kokoiset vuoteet keulassa ja keskihytissä, iso yläohjaamo sekä tilava peräkansi. Matkaveneilijän näkökulmasta Nordicin peräoven viereen sijoitettu pentteri on hieman vaatimaton. Majoitustilojen yleisilmettä voi luonnehtia käytännölliseksi. Mitään luksusglamouria ne eivät tarjoa.

Akselivetoinen testivene oli varustettu tehosuosituksen alarajalla olevalla Volvo Pentan 370-hevosvoimaisella D6-moottorilla. Suomalaisesta näkökulmasta katsottuna kone tuntuu lähes alitehoiselta, sillä urheilullisen oloisen jahdin matkavauhti on reilut 20 solmua ja huippunopeus 28 solmua. Merellä Nordic on rauhallinen, ylväs ja myönteisessä mielessä yllätyksetön. Skorgenesin merikelpoisuutta emme pystyneet saariston suojissa testaamaan, mutta juuri tätä ominaisuutta veneen suunnittelija on pitänyt työnsä lähtökohtana.

Kaiken kaikkiaan Skorgenes 350 Nordic on asiallisella tavalla arkisen ylellinen. Yhtälö kuulostaa erikoiselta, mutta se kuvaa venettä hyvin. Parhaimmillaan Skorgenesin veneet ovat Galeonin tapaan niiden veneilijöiden käsissä, joille käytännöllisyys on tärkeää – ja jotka harrastavat muutakin kuin niin sanottua vierassatamien julkista laituriveneilyä.

Lue esittely Vene-lehdestä 1/2018

Tekniset tiedot

Pituus 10,60 m
Leveys 3,38 m
Paino n. 6 300 kg
Kantavuus 10 henkeä (1 050 kg)
CE-luokitus B (avomeri)
Polttoainesäiliö 680 l
Moottori 1 x D6 370–435 hv akselilla
tai 2 x D3 160 hv perävetolaitteilla
Hinta alk. 226 400 euroa
Valmistaja Skorgenes, Norja/Liettua
X