Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Testit

Silver Raptor – Uusi tuleminen

Silver Raptor on jo kertaalleen nähty ja koettu, tosin eri nimellä. Se on Silverin avaus kuituveneiden suuntaan.

19.05.2019

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaArto Wiikari/Otavamedia

Silver Raptor on Ähtärissä vuodesta 1991 alumiiniveneitä valmistaneen Silver-Veneet Oy:n – nyttemmin TerhiTec/Silverin – avaus lujitemuoviveneisiin. Toki Silvereissä on alusta asti käytetty lujitemuovia, runsaastikin, onhan veneiden sisäkuori muovia. Mutta nyt on muovia runkokin.

Silver on jakanut mallistonsa kolmeen. X-mallisarjaan kuuluvat täysalumiiniset Shark ja Eagle, Y-mallisarjassa ovat perinteiset Silverit alumiinirungolla ja lujitemuovisella sisäkuorella. Niitä ovat Fox, Wolf, Hawk, Shark ja Eagle. Näiden lisäksi on Z-mallisarja, johon kuuluvat Tiger ja Raptor. Mahdollisesti loppuvuonna tulossa on lisäksi niiden väliin asettuva, 6,7-metrinen malli.

Silver Raptor sai jonkinmoista mainetta kolmisen vuotta sitten, tuolloin vielä Yamarin 81 DC:nä. Sittemmin Konekesko luopui koko veneilyliiketoiminnsta. Yamaha-perämoottorit siirtyivät Yamaha Motor Finlandin haltuun, Yamarin-tuotemerkki puolestaan siirtyi Yamaha Motor Europen omistamalle Inhan Tehtaat Oy:lle. Kauppaan ei kuitenkaan kuulunut juuri tuotannon alkuun päässyt lippulaivamalli, eikä ylipäänsä norjalaisen Eker Design -suunnittelutoimiston yhdessä ruotsalaisen Petestep AB:n kanssa kehittämä mallisto, eli nykyiset Raptor ja Tiger, sekä näiden kahden väliin kooltaan asettuva malli, joka nähtäneen ensi talvena.

Lue esittely Vene-lehdestä 5/2019

Yamarin 81 DC:n koeajo on luettavissa Vene-lehdestä 11/2016

X