Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Silver Condor 730

20.09.2007

KirjoittajaVenelehti

silver

 

Silver-Veneet jatkaa persoonallisella linjallaan rikkoen alumiiniveneiden totuttua tyyliä. Linjat loitontuvat yhä kauemmas työveneistä ja ronskeista käyttöveneistä. Uusin Silver Condor 730 on kuin mikä tahansa huvivene, mutta rungoltaan alumiinia.

Uusi Silver Condor on ollut selvästi suunnittelun temmellyskenttä. Eikä välttämättä kielteisessä mielessä. Hyvästä esimerkistä käy veneen ohjaamo, jossa selkeästi on ajateltu toiminnallisuutta. Kun pujottautuu ratin taakse, syntyy mielikuva urheiluautosta, jopa lentokoneesta. Konsolit ja pulpetit on muotoiltu niin, että katkaisimet sattuvat sormiin suhteellisen vaivattomasti.

Condorin tuulilasi on mielenkiintoinen viritys. Se on keskeltä kiinteä, mutta sivuilla on taittuvat siivekkeet, jotka ajossa pidetään tuulilasimaisessa asennossa, mutta haluttaessa siirtyä veneen keulaan ne taitetaan taaksepäin. Sivulasit on saranoitu keskilasin karmiin ja tuettu kaasujousella.

Veneen keulatila on järjestelty hyvin persoonallisesti – ei istuimia, ei kajuuttaa, vaan valtavat säilytyslokerot. Erillisissä lokeroissa on valmistajan mukaan lähes neljän kuution tilavuus. Mihin tällaista rahtitilaa tarvitaan, sen joutuu jokainen itse ratkaisemaan. Silver Condorin avotila on itsetyhjenevä.

Uutuus-Silver kulkee silminnähden hyvin korkealla. Osittain vaikutelma on valheellinen, sillä veneen suuri laitakorkeus synnyttää vaikutelman, kuin vene leijuisi veden päällä. Yli 40 solmun nopeudessa ja neljän hengen kuormalla se kulkee hyvin tasaisesti ja vakaasti lainkaan etsimättä suuntaansa tai vaappumatta. Koeajomoottori oli Mercury Verado 275, jolla huippunopeutta syntyi noin 45 solmua.

Kokonaisuutena uusi Silver Condor 730 on hyvin mielenkiintoinen ja looginenkin jatko Silverin omaksumalle uudelle linjalle. Epäilemättä tästäkin veneestä tullaan näkemään toisia versioista, kunhan ensin kerätään kokemusta tällä mallilla.

Tekniset tiedot

Pituus 7,27 m
Leveys 2,61 m
Vesilinjapituus 6,00 m
Varalaita 0,93 m
Syväys 0,43 m
Paino 1 440 kg
V-pohjan kulma 21 astetta
CE-luokitus C (rannikko)
Moottorisuositus 200–300 hv
Tankki 340 litraa
Valmistaja Silver-Veneet Oy, Ähtäri
www.silverboats.fi

Ari Inkinen

Tiivistelmä Vene-lehden 9/2007 jutusta
X