Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Seuraa suorana F1-veneiden MM-sarjaa

11.03.2015

KirjoittajaKiti Westerback

F1-veneiden MM-sarjaa voi seurata jo ensi viikonlopusta alkaen Nelonen Pron kanavilla. Lajin kaksinkertaisen maailmanmestarin Sami Seliön ja hänen tallikaverinsa Filip Romsin MM-kauden avaus Qatarin Dohasta lähetetään Nelonen Prolla ja Ruutu-palvelussa suorana lähetyksenä. Livenä kisatapahtumia voi seurata perinteiseen tapaan osoitteessa www.f1h2o.com. Lisäksi F1-veneet ovat jatkossa esillä myös sunnuntaisin Nelosella nähtävässä Moor Gääs -moottoriurheilumakasiinissa.

– Moottoriurheilu sen kaikissa muodoissa on suomalaisille perinteikäs ja kiinnostava suosikkilaji. F1-veneet täydentää moottoriurheilutarjontaamme MotoGP:n, rallin ja rallicrossin MM-sarjojen sekä muun muassa amerikkalaisen NASCAR-sarjan rinnalla hienosti. F1-veneiden myötä Nelonen Pron kanavilla ja Ruutu-palvelussa riittää jatkossa entistä enemmän sinivalkoista jännitettävää. Emme voisi olla tyytyväisempiä, Nelonen Pron kanavapäällikkö Jorma Paakkari iloitsee.

Ensimmäinen suora lähetys Qatarin Dohasta nähdään tulevana lauantaina Nelonen Pro 2 -kanavalta klo 14.30 alkaen. Tarkemmat tiedot ovat www.nelonenpro.fi-sivustolla.

KOHTI KOLMATTA MESTARUUTTA

Sami Seliöllä on edessä jo kahdeksastoista kausi F1-luokassa. Seliö jatkaa MM-sarjassa italialaisen Baba-venetehtaan ykköskuljettajana.

Dohasta tavoitettu suomalaismestari on mielissään tv-sopimuksesta.

– Kotimainen tv-näkyvyys on lajillemme hieno ja tärkeä asia. Sen avulla on mahdollista, että F1-veneiden MM-osakilpailu järjestetään lähitulevaisuudessa myös Suomessa. Töitä kilpailun eteen tehdään koko ajan, Seliö paljastaa.

Tiimin valmistautuminen tulevaan kauteen on sujunut suunnitelmien mukaisesti. Suomalaismestarin tavoite on kahden neljännen sijan jälkeen selkeä: kolmas maailmanmestaruus.

– Pääsemme huomenna vapaissa harjoituksissa testaamaan veneeseen tehdyt muutokset. Meillä on matkassa uusia potkureita ja viimeisintä kehitysversiota oleva kisamoottori. Moottori kävi talven aikana Kanadassa ja sen virittämisestä vastaa sama yritys, jonka moottoreilla voitettiin viime kaudelle sarjan molemmat mestaruudet.

Seliön tallikaverina jatkaa 21-vuotias espoolaiskuljettaja Filip Roms, joka saa  Qatariin ajettavakseen entistä nopeamman kaluston.

– Filipin oppivuodet ovat nyt takana. Hänellä on F1-kilometrejä riittävästi, joten alkavalla kaudella myös Filipin veneen moottorista otetaan enemmän hevosvoimia irti.

Viikonlopuksi Dohaan on luvattu aurinkoista, lämmintä, mutta tuulen osalta vaihtelevaa keliä.

– Kisassa mikä tahansa keli käy. Huomisiin harjoituksiin toivomme hyviä tuuliolosuhteita, jotta pystymme kokeilemaan veneen toimivuutta ja toteuttamaan kunnialla suunnitellun testiohjelman.

– Kalusto ja mies ovat kunnossa, ja myös motivaatio on korkealla. Kolmas maailmanmestaruus on täysin realistista saavuttaa, siksi muuta tavoitetta ei voi edes miettiä, Seliö toteaa Dohasta.

MM-SARJA 2015

 14.3.   Doha (QAT) Qatar

    7.6.  Evian (FRA) Ranska

    2.8.  Porto (POR) Portugali

  1.10.  Liuzhou (CHN) Kiina

  7.10.  Zhu Hai (CHN) Kiina

  8.11.  Thaimaa (THA)

11.12. Abu Dhabi (UEA) Arabiemiraatit

18.12. Sharjah (UEA) Arabiemiraatit

X