Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Sea Ray 255 Sundancer

02.04.2009

KirjoittajaVenelehti

Kuva: Heikki Juuri-Oja

on helppo ja harkittu

Sea Ray 255 Sundancer kuuluu valmistajan Sport Cruisers -mallistoon. Pääasiallinen käyttötarkoitus on nauttia merellisistä ja aurinkoisista tunnelmista, ja tarvittaessa istua mukavasti iltaa sekä myös yöpyä veneessä. Veneessä on wc ja pentteri.

Toimivan kokonaisuuden, väljyyden ja käyttömukavuuden, rakentaminen ahtaaseen ympäristöön on onnistunut erinomaisesti. Avotila on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvä, vaikka mitään uutta ja ihmeellistä järjestelyissä ei ole. Varsinkin peräpenkki ja paapuurin divaani ovat monikäyttöisiä ja mahdollistavat mukavan asennon sekä ajon aikana että satamassa.

Merellä Sea Ray 255:n ja 260-hevosvoimaisen MerCruiserin yhdistelmä on myönteisesti yllätyksetön ja perusluonteeltaan jopa järkevä. Ajoimme venettä marraskuussa haasteellisissa olosuhteissa. Yli metriset aallot eivät Sea Rayn vauhtia juuri hiljentäneet, mutta toisaalta veneen mukavuusalueen raja oli juuri tässä. Saarten suojissa vajaat 2,8 tonnia painava vene halkoo vettä tasaisen rauhallisesti.

Ohjaus on jenkkiveneille tyypilliseen tapaan jopa turhan kevyt ja siksi hieman tunnoton, mutta toisaalta äärimmäisen johdonmukainen ja todella helppo. Runkoäänet ovat hyvin hallinnassa, mutta konetilan äänieristykseen voisi vielä panostaa. Mittasimme veneen huippunopeudeksi kahden hengen kuormalla 35,9 solmua.

Tekniset tiedot

Pituus 8,15 m
Leveys 2,59 m
Paino 2 750 kg
Kantavuus 8 henkeä/820 kg
CE-luokitus  C (rannikko)
Polttoainesäiliö 261 l
Moottori 260–300 hv
Hinta alk. 78 540 euroa
Valmistaja Sea Ray Boats, USA
www.searay.com
Maahantuoja Wihuri Oy Power Products
puh. 020 510 2706
www.powerproducts.wihuri.fi

Teksti: Heikki Juuri-Oja

Tiivistelmä Vene-lehden 4/2009 jutusta
X