Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Scout 262 XSF

22.12.2008

KirjoittajaVenelehti

Scout 262 XSF

Luksusluokan kalakaveri

Scout 262 XSF on mielenkiintoinen yhdistelmä avaraa tilankäyttöä, huikeita merenkulkuominaisuuksia ja erityisesti kalastajia kiinnostavia yksityiskohtia. Mistään jokamiehen kalapaatista ei kuitenkaan ole kysymys, sillä perään pitää istuttaa vähintään 300 hevosvoiman moottori ja yhdistelmän hinta on sen mukainen. Veneen perään sopii myös kaksi moottoria, mutta suositeltu koneteho on edelleen maksimissaan 350.

Scoutin korkea ohjauspulpetti on keskellä. Tuulilasi on pieni, eikä sen antama suoja ole edes lähellä asiallista. Pulpetin sisällä on iso lukittava tila, joka toimii sekä vessana että kuivana varastona esimerkiksi keulan patjoille. Kulkuväylät keulaan ovat pulpetin molemmilla puolilla ilahduttavan leveät. Varalaidat ovat lisäksi poikkeuksellisen korkeat, joten veneessä on todella helppo liikkua.

Scout XSF sopii parhaiten ulkomerellä kalastusta harrastavan kaveriporukan veneeksi. XSF ei ole parhaimmillaan ahtaissa ja karikkoisissa kalapaikoissa, mutta perille pääsee varmuudella säässä kuin säässä – ja nopeasti. Kallis Scout tarjoaa vastinetta sijoitetulle rahalle. Ajoimme XSF:ää kovatuulisena päivänä kelissä, jossa moni vene joutui jo hiljentämään vauhtia. Me emme hiljentäneet.

Tekniset tiedot

Pituus 7,90 m
Leveys 2,70 m
Paino 1 769 kg
Kantavuus 8 henkeä/1 225 kg
CE-luokitus C (rannikko)
Polttoainesäiliö 549 l
Moottori 300–350 hv
Hinta alk. 72 900 euroa
Esittelyveneen moottori Yamaha F350
Valmistaja Scout Boats, USA, www.scoutboats.com
Myynti Puotilan venekeskus, Helsinki, www.puotilanvenekeskus.fi

Heikki Juuri-Oja ja Seppo Katajisto

Tiivistelmä Vene-lehden 12/2008 jutusta

Lue myös nämä

X